Perfid karikaturtegning i Ekstra-Bladet, men bare rolig: Den forestiller ikke profeten Muhammed

Som bekendt skal man være meget, meget, meget varsom med at tegne en vis muslimsk profet

Jan Christensen,

06/02/2010

Som bekendt skal man være meget, meget, meget varsom med at tegne en vis muslimsk profet. Inden man ved af det, risikerer man at have en øksemand stående inde i sit hus, og han er ikke kommet for at hjælpe med at hugge brænde...

Så er det anderledes risikofrit f.eks. at karikere danske politikere, specielt dem fra et ganske bestemt parti. De er nemlig vant til det. Ekskrement, heks, ådsel, rotte, kønsorgan, fugleskræmsel, luder, svin, bændelorm? You name it: been there, done that. Lederen af Danmarks tredjestørste parti kan - formentlig uden stolthed - sætte flueben ved alle ovenstående fremstillinger af sig selv.

Umiddelbart skulle man jo tro, at det var noget værre at fremstille en konkret, nulevende person som f.eks. rotte, end det er at tegne en måske/måske ikke historisk person i forskellige til sammenligning meget mere respektfulde og moderate former. Sådan forholder det sig imidlertid ikke. Mange muslimer siger ligeud, at de elsker profeten mere end deres egen familie, og de bryder sig ikke - for nu at sige det mildt - om at se ham fremstillet i et mindre flatterende lys.

Denne pointe er - hjulpet en liiiille smule på vej af en række friske mennesker fra diverse verdensdele med særdeles overbevisende argumenter - efterhånden også gået op for alle danske aviser og blade, og vi kan derfor igen koncentrere os om at karikere dem, der er vant til at blive fremstillet som diverse afskygninger af jordens værste skabninger og tager deres skæbne i stiv arm. Se f.eks. denne tegning af Morten Ingemann fra dagens udgave af Ekstra-Bladet ved at klikke her.

Kilde: