Per Stig: Irsk traktat-ja rykker dansk folkeafstemning tættere på

"Vi fik forbeholdene samtidig, og så kan man også fjerne dem samtidig," siger udenrigsminister Per Stig Møller

Slettet Bruger,

02/10/2009

"Vi fik forbeholdene samtidig, og så kan man også fjerne dem samtidig," siger udenrigsminister Per Stig Møller.

Hvis irerne i dag ved en folkeafstemning siger ja til Lissabon-traktaten for EU, så kan det meget snart blive danskernes tur til at gå til afstemning om et eller flere af de danske forbehold. Det siger udenrigsminister Per Stig Møller i dag til Politiken.

"Det er klart, at en afstemning rykker tættere på, fordi vi nærmer os en afklaring om Lissabon-traktaten. Vi arbejder fortsat på en afstemning i denne valgperiode, men der er nogle ting, der skal på plads først," siger Per Stig Møller med henvisning til, at Tjekkiet fortsat forsøger at udskyde, at traktaten kan træde i kraft.

Regeringen vil umiddelbart efter den irske afstemning indkalde de såkaldte japartier til drøftelser om, hvad resultatet betyder for de danske forbehold, og Per Stig Møller ser gerne, at alle tre forbehold blev sendt til afstemning samtidig.

"Vi fik forbeholdene samtidig, og så kan man også fjerne dem samtidig. Jeg mener, at man skal tage dem alle sammen på en gang, men der er argumenter både for og imod," siger Per Stig Møller til Politiken.

[email protected]

Kilde: