Pensionister betaler 80% i skat... 3F har lavet dårlig aftale for medlemmerne...

Jeg talte forleden med en folkepensionist, der ved udbetaling af ratepension+livrente (i alt 177

Byggemand Bob,

31/10/2012

Jeg talte forleden med en folkepensionist, der ved udbetaling af ratepension+livrente (i alt 177.000 kr årligt før skat) kun fik 2700 kr ud af det om måneden!

Det skyldes, at alle de tillæg som vedkommende ellers fik/kunne få på en alm. folkepension bortfaldt. Den reelle skatteprocent herved blev dermed godt 80%!!

Hvis en 3F'er sparer ca. 13% af sin indtægt (300.000) op i 50 år vil det give ca. 2 mio kr (nutidskroner) - eller ca. ovenstående beløb over 10-12 år - så reelt har 3F lavet en aftale der sikrer sine medlemmer en skatteprocent på 80% af deres opsparing - måske mere i nogen tilfælde (hvis regnestykket holder). Sikke en god aftale 3F har fået lavet til sine medlemmer - og hold da fast hvor bliver vi røvrendt når vi sætter penge på en rate-pension eller livrente (med mindre da at udgangspunktet at pensionssystemet er lavet fuldstændig om når vi en gang kommer dertil... ) - noget som skulle være en skatte-besparelse - men som snarere er et stort hul i jorden.

Problemet svarer også til f.eks. problematikken med den indkomstjusterede børnecheck og alle tillæggene som kontanthjælpmodtagere kan få hvis bare de piver nok....

Problemet beskrives også her:

http://politiken.dk/tjek/penge/dinepenge/ECE1797647/ekstra-pensionsopsparing-kan-vaere-spild-af-penge/

Kilde: