Pelsdyravlere tabte i retten: Ulovlige optagelser må vises

Det var ulovligt, da dyreretsekstremister fra veganergruppen Anima trængte ind og filmede hos danske minkavlere, men optagelserne må gerne vises af...

Slettet Bruger,

26/10/2009

Det var ulovligt, da dyreretsekstremister fra veganergruppen Anima trængte ind og filmede hos danske minkavlere, men optagelserne må gerne vises af TV 2 og Ekstra Bladet.

De videooptagelser, som dyreretsekstremister har optaget hos danske minkavlere, efter at de er brudt ind på deres område, må gerne vises. Det afgjorde fogedretten i går ifølge ekstrabladet.dk.

Retten medgav ganske vist minkavlerne, at den indtrængen på deres ejendom, som muliggjorde optagelserne, er ulovlig, men retten mente ikke, at det bør føre til et forbud mod at vise optagelserne.

Dansk Pelsdyravlerforening har ihærdigt forsøgt at få stoppet udsendelsen, blandt andet med helsidesannoncer, hvor man spørger, "Må TV 2 manipulere?".

Kontorchef i Fødevarestyrelsen Per Henriksen fastslog i retten, at man på baggrund af optagelserne nu vil iværksætte en skærpelse af kontrollen af farmene. 150 farme vil få uanmeldt besøg af myndighederne inden nytår.

[email protected]

Kilde: