Partiet Fremad krydser 1.000 vælgererklæringer

Siden det nye parti Fremad blev stiftet den 7

Claes Kirkeby Theilgaard,

25/11/2019

Siden det nye parti Fremad blev stiftet den 7. november i år, har partistifterne Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund haft travlt med at indsamle vælgererklæringer.

Dags dato kl. 11 har partiet Fremad indsamlet 1.279 vælgererklæringer, oplyser Valgenheden i Social- og Indenrigsministeriets Kontoret for Demokrati til 180Grader i et mailsvar.

Med andre ord har Egelund og Ammitzbøll-Bille, der endnu er de eneste, der tegner Fremad udadtil, indsamlet ca. 71 vælgererklæringer om dagen siden partistiftelsen den 7. november.

Dermed er der stadig et godt stykke vej til de ca. 20.000 vælgererklæringer, der skal til for at gøre Fremad til et opstillingsberettiget parti, som kan stille op til det kommende folketingsvalg. Et valg, der skal afholdes senest den 4. juni 2023.

Et nyt parti som Fremad skal, hvis det ønsker at stille op til folketingsvalg, kunne indsamle erklæringer fra en mængde personer, der svarer til 1/175 af samtlige gyldige stemmer ved sidste folketingsvalg. Det giver altså i reglen ca. 20.000 stemmer.

For rent faktisk at komme ind i Folketinget på valgdagen, skal der dog endnu mere til. Her skal et parti have 2% af stemmerne ved folketingsvalget. 2% svarer til 4 mandater i Folketinget.

Ifølge en nylig meningsmåling ligger partiet Fremad til små 0,1% af stemmerne.

Kilde: