Pakistansk kvinde dødsdømt for blasfemi: "Hvad har Muhammed gjort for jer?"

"For første gang er en kvinde dømt til døden i Pakistan for denne slags "forbrydelse"

Nicolai Sennels,

11/11/2010

"For første gang er en kvinde dømt til døden i Pakistan for denne slags "forbrydelse". Blasfemi-loven blev introduceret i 1986 af den daværende pakistanske diktator Zia-ul Haq and er siden blevet et middel til udøvelse af diskrimination og vold. Dele af den pakistanske straffelov betyder livstid i fængsel for nedsættels af Koranen og dødsstraf for fornærmelser mod Muhammed.

Pakistan har "overskredet en linje" ved at idømme en kristen kvinde døden for blasfemi. Asia Bibi, en 37 årig landarbejder og mor til to, blev dømt for blasfemiske udtalelser overfor hendes kolleger i en ophidset diskussion om religion i landsbyen Ittanwali i juni sidste år.

Nogle af de kvindelige arbejder forsøgte at presse Bibi til at afsværge sin kristne tro og istedet konvertere til islam. Under en diskussion svarede Bibi ved at beskrive, hvordan Jesus døde på korset for menneskehedens synder og spurgte de muslimske kvinder, hvad Muhammed har gjort for dem. De muslimske kvinder blev fornærmede og begyndte at tæve Bibi. Derefter blev hun lukket inde i et rum. Ifølge Release International, begyndte en større gruppe at samle sig og tæve både Bibi og hendes børn voldsomt."

(Oversat af Nicolai Sennels)

Læs mere: http://www.asianews.it/news-en/Punjab:-Christian-woman-sentenced-to-death-for-blasphemy-19940.html

Kilde: