Pakistansk begæring om døden for Mark Zuckerberg og andet Facebook personale

Til trods for at Facebook kryber i støvet for at formilde jøde hadere og islamiske terrorister, og endog underkastede sig Islam, da Facebook censur...

Henrik Gøtke,

19/06/2010

Til trods for at Facebook kryber i støvet for at formilde jøde hadere og islamiske terrorister, og endog underkastede sig Islam, da Facebook censurerede og ødelagde siden "Everybody Draw Muhammad Day", kalder muslimer stadig på døden for Zuckerberg og andet Facebook personale, fordi indhold på siden "fornærmede Islam". Hvad der er sjovt (eller faktisk trist), er, at folk har større problemer med, at Jewish Internet Defense Force laver begæring mod indhold, der promoverer direkte tilskyndelse til mord på jøder, end de har med muslimer, der fremlægger dødstrusler for kunstnerisk indhold, der fornærmer dem.

Tak til @samir for følgende:

(The Register) Grundlægger af Facebook efterforskes af pakistansk politi under straffeloven, der gør blasfemi mod Muhammed strafbart med døden.

BBC Urdu rapporterer - ifølge en Google oversættelse - at Pakistan´s vice justitsminister har anlagt en kriminal undersøgelse mod Zuckerberg og andre som svar på at Facebook på sin side i sidste måned var vært for "Draw Muhammad" konkurrencen. Den 19 maj blokkerede pakistanske myndigheder for Facebook konkurrencen, og denne blokkering blev ophævet den 31 maj efter at Facebook havde fjernet siden i Pakistan og i andre lande.

På spørgsmål fortalte talskvinden for Facebook, at firmaet ikke kommenterer juridiske anliggender.

I sidste måned indkaldte den pakistanske højesteret ifølge den engelsksprogede pakistanske avis The News International politiet efter advokat Muhammad Azhar Siddique indgav klage ved First Information Report, hævdende at ejerne af Facebook havde begået en afskyelig og alvorlig kriminel handling under paragraf 295-C i den pakistanske straffelov. First Information Report initierer grundlæggende efterforskning af kriminalitet. Men der er ikke anlagt sag.

Ifølge papiret kan man under paragraf 295-C i straffeloven læse: "Brug af nedladende bemærkninger i forbindelse med Den Hellige Profet, hvilke ord end, enten talte eller skrevne, eller gennem visuel repræsentation, eller ved enhver ansvarsløshed, insinuation, direkte eller indirekte, tilsmudser den Hellige Profet´s hellige navn (Fred Være Med Ham), skal straffes med døden eller fængsel på livstid, og skal også modtagelig for bøde".

Så fred være med Muhammed. Men ikke med Mark Zuckerberg.

Ifølge to rapporter - en fra Boxcrack.net, en slags hjemmeside for borger journalistik drevet af Privacy International, og en anden fra Pro Pakistani, en pakistansk Telecom og IT nyhedshjemmeside, der fik nyheden fra BBC Urdu, har vice justitsministeren rent faktisk indgivet en First Information Report mod Zuckerberg, medgrundlæggere Dustin Moskovitz og Chris Hughes, og "Andy", den tyske kvinde der under pseudonym initierede konkurrencen "Draw Muhammad".

Ifølge begærer Muhammad Azhar Siddique venter han på at politiet skal kontakte Interpol for at få arrangeret anholdelsen af ejerne af Facebook og "Andy". Hjemmesiden siger også, at vice justitsministeren har fortalt højesteret at FN repræsentanter for Pakistan skal eskalere sagen til FN´s Generalforsamling.

http://networkedblogs.com/4YFAi

Kilde: