Påstand: Mordforsøg på Westergaard var blot et indbrud

Tidigere bestyrelsesmedlem i Muslimer i Dialog Gülay Kocbay skriver, at drabsforsøget mod Kurt Westergaard blot var et "indbrudstyveri"

Bertel Vagn Christensen,

04/01/2010

Tidigere bestyrelsesmedlem i Muslimer i Dialog Gülay Kocbay skriver, at drabsforsøget mod Kurt Westergaard blot var et "indbrudstyveri". Hun hævder at tro, at den potentielle øksemorder rejste fra Hvidovre til Århus for at begå indbrud i et hus, der tilfældigvis var Kurt Westergaards.

Gülay Kocbay skriver “Bemærk venligst at denne sag er blevet pustet op som et “TERRORFORSØG” mod Kurt Westergaar [...] Alt i alt tyder sagen på, at det er en forkert tyv med forkert hudfarve, der udvalgte det forkerte hus på det forkerte tidspunkt, og dermed har jeg en lille fornemmelse af, at denne sag handler i bund og grund om indbrudstyveri!"

Gülay og søsteren Hawa Kocbay har tidligere deltaget i en demonstration imod en sympatitilkendelgivelse for Israel. Deltagerne i demonstrationen (der var ganske lille) råbte Heil Hitler med højre arm hævet samt  "Down down demokrati, Down down Danmark, Allahu akbar, Takbir (erobring, ekspansion)". Afsløringen af deres deltagelse medførte, at Gülay Kocbay og Hawa Kocbay følte sig nødsaget til at melde sig ud af bestyrelsen i Muslimer i Dialog.

Til hverdag er Gülay Kocbay skolelærer.