P3's frekvens på private hænder

LEDER: Blind høne kan også finde korn, og en sådan høne er Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby

Ole Birk Olesen,

22/12/2009

LEDER: Blind høne kan også finde korn, og en sådan høne er Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby. I sin tid som ordfører for området husker man hende mest for det nære samarbejde med kollegaen fra Socialdemokraterne, Mogens Jensen, samt hendes anstrengelser for at styrke DR-monopolet med en frameldeordning for licensen, hendes arbejde imod en replanlægning af FM-båndet, der ellers ville kunne give plads for, at Danmarks Radios kanaler kan udsættes for reel landsdækkende konkurrence, samt hendes forsøg på at få Danmarks Radio på finansloven, så ingen i fremtiden vil lægge mærke til, hvor meget vi i virkeligheden betaler til politikernes ambitioner om at have hånd- og halsret over deres helt egen mediemastodont.

Men nu vil Ellen Trane Nørby sandelig lade frekvensen, som DR's P3 i dag sidder på, udbyde til kommerciel radio. P3 skal i stedet flytte til DAB-nettet. Det ville være et skridt mod lidt bedre forhold, d.v.s. forhold, hvor staten fylder mindre på det elektroniske mediemarked. Men her kommer så i stedet de Konservatives nye mand i Folketinget, Henrik Rasmussen, og stikker en kæp i hjulet på idéen:

"Hvorfor udbyde endnu en radiokanal til et privat marked, der lige for tiden ikke kan finde fodfæste i Danmark blandt andet på grund af de manglende reklamekroner. Vi har lige set både TV2 Radio og Radio 100 gå ned," siger han - tilsyneladende uden at have tænkt nærmere over den sag. For hverken 100FM eller TV2 Radio sad på en frekvens, som hele den danske befolkning kan lytte til i en prima kvalitet, uanset hvor man befinder sig. Det kan man med P3's frekvens, som af samme grund tiltrækker 75 procent af den samlede danske radiolytning.

Med sådan et lyttertal burde det nok være muligt at drive kommerciel radio, tror du ikke, Henrik Rasmussen?

Kilde: