Oplev Lars Seier og Mogens Lykketoft i duel om økonomien i dag

Når den venstreorienterede tænketank CEVEA og 180Grader

Ole Birk Olesen,

06/04/2010

Når den venstreorienterede tænketank CEVEA og 180Grader.dk i dag, torsdag, kårer "Årets idealist 2009", så bliver der også mulighed for at opleve to økonomiske sværvægtere i duel om tilstanden i dansk økonomi og de idealer, som er på spil her. Nemlig den tidligere mangeårige finansminister for Socialdemokraterne Mogens Lykketoft og Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen.

Kåringsarrangement er åbent for alle og foregår på PH Caféen, Halmtorvet 9A i København, fra klokken 16.00 til klokken 18.00.

Den første halve time vil navnet på "Årets idealist 2009" blive offentliggjort, og prisen vil blive overrakt af sidste års vinder, tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen.

Dernæst vil debatten mellem Lykketoft og Seier gå i gang med et kvarters oplæg af hver, efterfulgt af debat og spørgsmål fra salen.

Idealisterne
Følgende 10 personer er nomineret af CEVEA og 180Grader.dk til prisen som "Årets idealist 2009" - den endelige kåring er foretaget af 1.100 tilfældigt udvalgte danskere gennem analyseinstituttet Interresearch:

Generalsekretær Frans Mikael Jansen på vegne Mellemfolkeligt Samvirke for deres kampagne ”Klimagældsagenterne” ved COP15 topmødet, hvor de gjorde opmærksom på Vestens ansvar for de nuværende klimaforandringer.

Udviklingsminister Søren Pind fra Venstre for altid at have insisteret på at have sine egne holdninger, selvom han fik at vide, at det var skadeligt for hans politiske karriere.

Partileder Anders Samuelsen fra Liberal Alliance for sin stædige kamp for, at Danmark også i fremtiden skal have et liberalt parti i Folketinget.

Direktør Uffe Elbæk for at sætte fokus på homoseksuelles rettigheder over hele verden i forbindelse med afholdelsen af World Outgames.

Blogger Kim Møller fra Uriasposten.net for i sin fritid at have opbygget Danmarks mest læste uafhængige blog og for at fortsætte sit arbejde til trods for, at venstreekstreme kræfter forsøger at lukke munden på ham med vold.

Politibetjent Lars Kragh Andersen for sin kamp imod betaling af licens til Danmarks Radio.

Økonom og tidligere overvismand Peter Birch Sørensen på vegne af Det Økonomiske Råd for at stå op imod den partipolitiske konsensus og påpege skattestoppets negative indflydelse på finanskrisen.

Politiker Johanne Schmidt Nielsen fra Enhedslisten for at kæmpe de afviste irakiske asylansøgeres sag som et af få folketingsmedlemmer.

Musiker og sangskriver Klaus Kjellerup fra Danser med Drenge for sit ihærdige arbejde med at punktere de overdrivelser og usandheder, som har til formål at gøre rygere endnu mere upopulære, end de allerede er i dag.

Sanger Simon Kvamm på vegne af Nephew for at bryde den politiske korrekthed med deres provokerende og holdningsbetonede album ”Danmark Denmark”.

Kilde: