Opfølgning og afslutning på SKAT vs. Stephen Kinnock

Jeg ved godt, at jeg river op i gamle nyheder

Søren Søltoft Holmboe,

28/10/2010

Jeg ved godt, at jeg river op i gamle nyheder. Men det er altid dejligt at få et nuanceret blik på ethvert forløb.

Det ser ud til, at sagen mellem SKAT og Stephen Kinnock nu er helt afsluttet. Sagen faldt ud til fordel for Stephen Kinnock og hans hustru, Helle Thorning-Schmidt.

Det har været underholdende at følge Venstres vagthund, Peter Christensen, råbe op om uretfærdighed, spekulation og dårlig moral.

Nu hvor sagen ser ud til at være slut, vælger Peter Christensen og de danske medier at vende sig til befolkningen og lade det være op til os at forholde os til, om vi vil have en statsminister, hvis ægtefælle ikke betaler skat i Danmark.

Vi er mange danskere, der ønsker et lavere skattetryk, men vi er ikke mange, der har mulighdeden for at vælge, hvor vi vil placere vores skattekroner. Der er ikke tvivl om, at vi alle gerne vil have mere kvalitet ud af vores tjente penge.

Venstre og medierne har fokuseret på HVAD familien, har gjort forkert og ikke på HVORFOR Stephen Kinnock, valgte at betale skat i Schweiz.

Mon det var på grund af det høje skattetryk, vi har her i Danmark og den ringe værdi pr. skattekrone, som staten leverer i forhold til andre OECD lande?

Regeringen kunne vælge at bruge sagen til at reformere og tilpasse staten til år 2010.

Efterlønnen er der stadig. Den har vi ikke råd til, og der er endnu ikke lagt op til en ordentlig oprydning og effektivisering af den offentlige sektor.

Regeringens reaktioner på udfordringerne, minder mest af alt om en læge, der er bange for at stille en diagnose og tøver med den rette behandling af frygt for, at patienten vælger en anden læge, der vil komme med en mere attraktiv diagnose og en mildere behandling.

Regeringen skal ikke fokusere på meningsmålinger. Regeringen skal udvise lederskab og handlekraft.

Vi må ikke glemme hvor skattekronerne kommer fra.

Hvis de danske virksomheder, som f.eks. møbelfirmaet Fritz Hansen, som har flyttet al møbelpolstring og sadelmageri til Polen, bliver ved med at eksportere arbejdspladser til udlandet, vil vi slet ikke få skattekroner hjem.

I dag er det kommet frem, at Merrild også lukker i Kolding for at etablere arbjdspladserne i udlandet.

At hæve skatten igen, vil blot skubbe os længere ind i den onde spiral af overforbrug.

Nuvel - Sagen mellem SKAT og Stephen Kinnock faldt ud til fordel for Stephen Kinnock. Jeg er ikke sikker på, at den faldt ud til fordel for hans hustru.

Mon Stephen Kinnock vælger at betale skat i Danmark, hvis hans hustru bliver statsminister, eller vil hendes skattepolitik blot gøre ham endnu mere tilfreds med, at han fortsat kan betale sin skat i Schweiz.

Søren Søltoft Holmboe

Folketingskandidat, Liberal Alliance

Kilde: