Olien bliver dyrere stiger efter USA skyder iranske drone

Oliepriserne stiger fredag morgen oven på øgede spændinger i Mellemøsten, efter at den amerikanske flåde har skudt en iransk drone ned

Ikke angivet Ikke angivet,

19/07/2019

Oliepriserne stiger fredag morgen oven på øgede spændinger i Mellemøsten, efter at den amerikanske flåde har skudt en iransk drone ned. Dertil vurderer en analytiker, at den amerikanske centralbank vil skære yderligere i renten.


En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 63,11 dollar mod 62,43 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 56,13 dollar mod 55,41 dollar torsdag eftermiddag.

Den amerikanske regering meddelte torsdag ifølge Reuters, at et af flådens skibe havde "ødelagt" en iransk drone, der havde truet fartøjet, i Hormuzstrædet. Iran afviser dog at have mistet en drone.

Nedskydningen sker ifølge Reuters, efter at Storbritannien har svoret at forsvare egne interesser i området, mens den amerikanske generalkommandør Kenneth McKenzie har udtalt, at USA vil arbejde "aggressivt" for at sikre fri passage i Hormuzstrædet efter den sidste tids angreb på olietankere.