Ole Sohn i det russiske presse.

her er lille del af artikle fra det russiske presse (oversættelse fra Google): fra 10

Belbooks Ikke angivet,

28/11/2011

her er lille del af artikle fra det russiske presse (oversættelse fra Google): fra 10.10.2011

Ved at offentliggøre de dokumenter, som  journalister fra tidskriftet "Rusland" har samlet, var de klar over, at næsten ingen fra de tidligere efterretningsfolk (ansatte i KGB af USSR) ville stå frem og give et interview til avisen. Imidlertid er en sådan person fundet. Det viste sig at være et tidligere KGB medlem bosiddende i Danmark, Mikhail Lyubimov.

"- Mikhail Petrovich, fortæl om din deltagelse i overførsel af udenlandsk valuta til det danske kommunistiske parti.

- Fra 1976 til 1980 var jeg bosat i KGB i Danmark, og et af mit mål var at tjene som et knudepunkt for finansiering af deres kommunistiske parti. Jeg har afleveret de penge, som regel, til generalsekretær, som var Jespersen, og senere Jensen -  flere gange om året i små beløb. Det årlige beløb, hvis min hukommelse tjener mig, var omkr. 300 tusind dollars.

-Men i de seneste år, dette parti fik lidt mere - 350 tusind dollars. Et sådan beløb var afleveret til DKP sidste gang i 1990.

- Har det være endnu aflevering af penge for et år siden? (interview var i oktober 1991)

- Ja. For at være helt præcis, var den Politbureauet beslutningen om dette lovforslag № 183/15 vedtaget 24 marts 1990, og den sidste kvittering, som O. Sohn underskrevet om modtagelse af  980 770 kr., dateret af maj sidste år. Det er dog ikke så stort infusion sammenlignet med andre partier.

- Det kommer an på. Hvad er 300 tusind dollars for det kommunistiske parti i Danmark, hvor er kun  2.000 medlemmer og parti er ikke engang repræsenteret i Folketinget - det Danske regering?"..


"Dag efter dag. Events af oktober 1991", A.Evlahov, russisk jurnalist. 

Kilde: