Odense først med friby-ordning for forfulgte forfattere

Et årligt budget på 500

Slettet Bruger,

23/09/2009

Et årligt budget på 500.000 kroner fra kommunen giver plads til én forfulgt fofatter i H.C. Andersens fødeby, der som landets første sætter penge af til den såkaldte friby-ordning.

Byrådet i Odense besluttede i sidste uge med 27 stemmer for og 2 imod at afsætte penge til, at kommunen kan give plads til en forfulgt forfatter i friby-ordningen. Det skriver kristeligt-dagblad.dk. 1.viceborgmester Alex Ahrendtsen kalder beløbet en lille investering for kommunen men en stor investering for ytringsfriheden.

"De danske kommuner skal støtte ytringsfriheden, og vi skal huske på, at ytringsfriheden ikke er naturgivent i hele verden. Den er noget, der skal kæmpes for," siger Alex Ahrendtsen til kristeligt-dagblag.dk.

Århus har tidligere meldt sig som friby, men kun hvis Kulturministeriet var klar til at dele regningen, hvad man i første omgang har givet Århus afslag på.

"Jeg glæder mig over, at Odense nu som den første danske by kan blive et fristed for nogle af de modige mennesker, som ikke kan få lov til at leve i fred, blot fordi de gerne vil benytte sig af deres ytringsfrihed. Det var det regeringen ønskede, da den i 2008 lavede friby-ordningen," lyder kulturminister Carina Christensens kommentar til Odenses beslutning ifølge kristeligt-dagblad.dk.

[email protected]

Kilde: