Nyt borgerligt regeringsgrundlag i Tyskland lover skattelettelser til 180 mia. kr.

Efter lange forhandlinger i nat er Tysklands borgerlige regering klar med et regeringsgrundlag, der indeholder et løfte om at lette skatterne med 1...

Slettet Bruger,

24/10/2009

Efter lange forhandlinger i nat er Tysklands borgerlige regering klar med et regeringsgrundlag, der indeholder et løfte om at lette skatterne med 180 mia. kr.

Den borgerlige koalition bestående af kansler Angela Merkels konservative-kristendemokratiske CDU og det liberale FDP nåede ifølge Reuters i nat frem til et regeringsgrundlag, der lover skattelettelser på 180 mia. kr.

"Der kommer ikke nogen officiel bekræftelse af det tal før morgenstunden, men ja - det er korrekt," sagde en kilde i regeringskoalitionen til nyhedsbureauet Reuters i nat.

CDU har angiveligt forsøgt at begrænse skattelettelserne til omkring 150 mia. kr., mens FDP har krævet endnu større skattelettelser. Kompromiset blev en skattelettelse på 180 mia. kr.

CDU, samt det bayerske søsterparti CSU, og FDP vandt et flertal i Forbundsdagen ved det tyske parlamentsvalg for en måned siden.

[email protected]

Kilde: