Nyrup & Co. scorer fortsat mega reguleringsgevinster. Afskaf Lejeloven!

Efter mere end 8 år med en "borgerlig-liberal" regering er listen over socialdemokratisk arvegods som der ikke er gjort noget ved fortsat alenl...

Ikke angivet Ikke angivet,

06/02/2010

Efter mere end 8 år med en "borgerlig-liberal" regering er listen over socialdemokratisk arvegods som der ikke er gjort noget ved fortsat alenlang. Med alle de socialdemokratiske love der er kommet til er listen vel nærmest blevet længere. Hvornår tager VK-regeringen sig sammen.

Tag Lejeloven som eksempel. Den blev sidst revideret for 15 år siden. Politikerne indså trods alt, at private erhvervsejendomme ville forfalde til det ubrugelige hvis de ikke kunne istandsættes, hvilket de jo ikke kunne eftersom ejerne ikke kunne få en sådan istandsættelse finansieret gennem huslejen, og huslejen kunne jo ikke bare sættes op. Nu kan man sætte huslejen op efter en grundig istandsættelse. Men først skal lejeren jo som oftest flytte ud, så det tager mange år før vi får istandsat boligmassen.

I mellemtiden scorer heldige og priviligerede typisk repræsentanter fra 68-generationen gedigne reguleringsgevinster hvert år. Vi kender til fx Nyrup og fru Lone som bor i en stor herskabslejlighed på Frederiksberg til stort set ingen husleje. 

Jeg hørte forleden om en kvinde der i 34 år har boet i en 176 kvm stor herskabslejlighed et stenkast fra Rådhuspladsen for under en tredjedel af den husleje det ville have kostet på det fri marked uden statens huslejebegrænsninger.

Ifølge staten er alle lige for loven. Men de heldige kan så at sige tjene penge netop på loven, som er til skade for både samfundet og alle os andre. Og som om noget er en krænkelse af udlejers private ejendomsret.

Las os sige Nyrup sparer 10.000 kr. om måneden pga. Lovens regulering af huslejen - så svarer det til at staten årligt efter de nye skatteregler giver ham en ekstra indtægt før skat på 266.666 kr. om året. Det er simpelt hen ikke rimeligt og er jo rendyrket ulighed i første potens.

Og Lejeloven er blot et eksempel på at Loven ikke er lige for alle. Afskaf den!

Kilde: