Nye lovbrud i Udlændingeservice mod børn afsløret

  Flygtede børn, som kommer alene til Danmark, har ikke fået den hjælp til at finde  slægtninge, der måtte være her i landet i forvejen, sådan som...

Stig Winther Petersen,

20/10/2011

 

Flygtede børn, som kommer alene til Danmark, har ikke fået den hjælp til at finde  slægtninge, der måtte være her i landet i forvejen, sådan som det ellers er foreskrevet i loven.

Udlændingeservice - som er en del af Integrationsministeriet - har ikke fulgt loven. Ombudsmanden har nu krævet, at krænkelserne af loven  stopper.

                                    

"Udlændingeservice har ifølge udlændingeloven pligt til at eftersøge familiemedlemmer hurtigst muligt, når et uledsaget barn er kommet til Danmark. Det har Udlændingeservice ikke gjort i flere år."

"- Vi har nu taget ansvaret helt tydeligt på os og samarbejder med Udenrigsministeriet og med International Organization for Migration om de praktiske muligheder for eftersøgning," skriver Jakob Dam Glynstrup fra Asylkontoret i Udlændingeservice i en mail til Ritzau.

http://www.information.dk/telegram/282061

 

Man  må til dette bemærke, at Udlændingeservice helt klart ikke har "taget ansvaret for" at følge loven.  Og hvorfor har man så undladt at gøre det? Det er jo ikke første gang, at juristerne i netop dette ministerium ikke "kan læse loven".

Hvad er det nøjagtig i loven, der har været så svært at forstå? Man aner en ond vilje på spil, og det er da kreperligt, at det skal gå ud over børn.

                                             

Kilde: