Ny undersøgelse af 2011-valget belyser det gigantiske vælgerbedrag fra S og SF

Altinget refererer idag en undersøgelse, som bedre og mere præcist end tidligere dokumentere, hvad der afgjorde folketingsvalget i 2011, og svaret ...

Christian Melgaard,

30/01/2013

Altinget refererer idag en undersøgelse, som bedre og mere præcist end tidligere dokumentere, hvad der afgjorde folketingsvalget i 2011, og svaret er entydigt "efterlønnen".

"Valgresultatet var så snævert, at den borgerlige regering formentlig havde vundet valget, hvis ikke Løkke havde lavet indgrebet i efterlønnen. Set ud fra vores data er effekterne store nok til at sige, at det faktisk har været afgørende for valget," - det siger valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet. Det er den konklusion de danske valgforskere kommer frem til i en stor undersøgelse af 2011-valget. Resultaterne udkommer i bogform den 5. februar under titlen "Krisevalg - Økonomien og folketingsvalget 2011".

Konklusionen sætter endnu engang fokus på det gigantiske valgbedrag, som S og SF gennemførte  kynisk og systematisk før valget - et bedrag som R valgte at koble sig på, selv om de reelt støttede Lars Løkkes forslag om at fjerne eller reducere efterlønnen. At bedraget som blev tydeliggjort ved at strategien blev ruller ud på stort set alle væsentlige politikområder understreger bare den græsneoverskridende kynisme, men undersøgelsen konkluderer, at alene efterlønssagen bragte Helle Thorning ind i statsministerkontoret. S og SF skulle bruge provenuet fra efterløns-indgrebet, men satsede kynisk på at VK og R skulle gennemføre det mens de selv stod på sidelinjen og råbte op - og bagefter har de været helt tavse.

Nogle vil kalde det dygtigt politisk håndværk - jeg vil kalde det svindel.