Ny måling af danskerne: Stigende utryghed og faldende tillid til politiet

En ny undersøgelse viser, at utrygheden aldrig har været større i den danske befolkning

Slettet Bruger,

24/10/2009

En ny undersøgelse viser, at utrygheden aldrig har været større i den danske befolkning. Samtidig er tilliden til politiet faldet drastisk i de seneste par år.

Utrygheden i den danske befolkning er næsten blevet fordoblet siden 2004. Det viser en stor undersøgelse, der er foretaget af TrygFonden, skriver Berlingske Tidende.

Det er i særdeleshed blandt de unge, at utrygheden findes. Hver femte dreng mellem 15-19 år føler sig eksempelvis så utryg, at han er bekymret for at gå rundt i sit eget kvarter efter mørkets frembrud. Næsten hver tredje pige føler sig også utryg.

"Tidligere var det en myte, at utrygheden voksede. Det er det ikke længere. Vi taler om en stigning, der virkelig vil noget," siger forskningschef Anders Hede fra TrygFonden til Berlingske Tidende.

Forskningschefen peger på bandekrigen og hjemmerøverier som afgørende årsager til udviklingen, men også et markant fald i tilliden til politiet har en stor betydning for tryghedsfølelsen. Undersøgelsen viser nemlig også, at kun 30 pct. tror, at politiet kommer, hvis de bliver udsat for trusler og kun 32 pct. stoler på, at politiet vil hjælpe dem, hvis de bliver offer for indbrud. Desuden tror sølle 52 pct. tror på hjælp fra politiet, hvis de bliver overfaldet på gaden.

"Man kan i den grad sige, at tilliden til politiet har taget et dyk. Jeg kan godt forstå, at kun ti procent regner med hjælp, når cyklen bliver stjålet, men de øvrige tal kan politiet ikke leve med," siger forskningschef Anders Hede til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: