Ny afslørende mail-lækage: Forskere i IPCC skulle være "anti-Svensmark"

Climate-gate 2

Klaus K,

23/11/2011

Climate-gate 2.0 - For anden gang er mange tusinde mails fra klimaforskere med tilknytning til IPCC og teorien om menneskeskabt global opvarmning blevet lækket på internettet. Nøjagtig som det skete kort før klimatopmødet i København i 2009.

Igen står forskerne bag teorien om menneskeskabt global opvarmning i et meget lidt flatterende lys: Michael Mann, Phil Jones, Ben Santer, Tom Wigley, Kevin Trenberth, Keith Briffa - alle de mest fremtrædende klima-forskere - må igen se sig udstillet som politiske aktivister. Ikke som videnskabsmænd.

I nogle mails fra 2004 fra
professor Phil Jones, East Anglia universitetet, fremgår en række navne på "gode kolleger", der skulle skaffes ind i FN's klimapanel, IPCC. En forsker anbefales, fordi han er "anti-Svensmark" - i.e. den danske solforsker Henrik Svensmark, som har demonstreret, at den globale opvarmning kan have en anden årsag end menneskelig aktivitet - nemlig solens effekt på skyerne:

Phil Jones: "
Getting people we know and trust [into IPCC] is vital – hence my comment about the tornadoes group." - [0714]

"
Useful ones might be Baldwin, Benestad (written on the solar / cloud issue – on the right side, i.e anti-Svensmark), Bohm, Brown, Christy (will be have to involve him?)" - [3205]

De mange mails bekræfter, at teorien om den menneskeskabte globale opvarmning ikke handler om videnskab, men om politisk aktivisme.
Det fremgår tydeligt i mange mails, at forskerne har overdrevet omfanget af den menneskeskabte opvarmning, samtidig med at de privat indrømmer, at beviserne ikke er så stærke, som de godt kunne tænke sig, at de skulle være.

Det er formentlig det, der har motiveret whistlebloweren 'FOIA 2011" til at hacke og lække de mange mails til offentligheden. (alternativt link til de lækkede mails)

Læs mere på
WattsUpWithThat: Climategate 2.0 emails - They’re real and they’re spectacular!

RealClimate.org erkender tilhængere af teorien om global opvarmning, at de lækkede mails formentlig er ægte - men de fordømmer samtidig, at de er stjålet, og at de er taget ud af context.

OBS - update:  Connie Hedegaard: Klima-kampen aflyst indtil videre ...