Nutidens Muslim

Nutidens Muslim Da jeg i 2006 fandt ud af, at Muslimer der lever i Vesten er udsat for kritik fra mere end 100

Cherif_El-Ayouty Ikke angivet,

17/11/2009

Nutidens Muslim

Da jeg i 2006 fandt ud af, at Muslimer der lever i Vesten er udsat for kritik fra mere end 100.000 hjemsider, kritik som har med alt hvad der har med islam og muslimer at gøre, satte jeg mig ind i problematikken ved at undersøge, hvilket årsager der er til grund for al den kritik.

Jeg forstår godt, at når nye indvandrere ankommer til Vesten, finder de i begyndelsen af deres ophold næsten altid en slags modstand fra de originale medborgere hvis indvandringen er sket i store mængder og på en kort tid, noget som har været tilfældet her i Danmark.

På dette grundlag har jeg skrevet min bog Nutidens Muslim for at hjælpe muslimer i Danmark med at tilpasse sig deres nye omgivelser, leve betingelser samt den danske kultur. Selvfølgelig vil man forvente at danskere også skal yde en indsats i retning af at finde en mellemgrund ved at justere lidt på deres egen tolerance tærskel således, at de nye beboere kan føle sig velkomne. Men livets realitet har gennem historien været, at det altid er de nye indvandrere der skal yde den største del af indsatsen og derved tilpasse sig deres ny lands kultur og skikke. Derfor har jeg rettet min bog til muslimer for at de og deres efterkommers liv her skal forløbe sig smerte frit og med de bedste betingelser for udvikling, fremskridt og livsglæde.

Målet er at præsentere de muslimer der bor i Vesten for en mere tidssvarende måde at praktisere troen på, så vores religion, holdning og dagligdag tilpasser sig det samfund vi lever i, så vi og vores tro derved kan få et bedre omdømme. Det kan og skal ske, uden vi af den grund bliver mindre muslimske.

Gud forventer, at islam skal praktiseres på en dynamisk, ikke-dogmatisk måde, der gør det muligt for alle muslimer løbende at forbedre sig selv. Hvert af de 57 muslimske landes befolkning praktiserer islam på deres egen nationale måde - tydeligvis i følge de omstændigheder det respektive land gennem tiderne er blevet struktureret efter. Hvorfor skal så de nye muslimske menigheder i den vestlige verden ikke formulere den islamiske praksis efter de nye omgivelser, de skal leve under i fremtiden? Det ville være særdeles upraktisk at importere den måde islam praktiseres på i Saudi-Arabien, Egypten, Tyrkiet eller Pakistan til den vestlige verden, da dette vil forårsage nogle enorme kulturelle sammenstød med det vestlige samfund, hvor muslimerne har fået ophold.

Der er sikkert mange punkter under manifestet og principperne for Nutidens Muslim, der vil fremprovokere vrede, modstand eller afvisning fra adskillige muslimer der påstår, at disse punkter strider direkte mod klare, eksisterende islamiske regler. Jeg ønsker ikke med nogen af mine punkter at fornærme nogens tro, men vi kan ikke benægte, at de fleste af de regler der i dag, er til skade for vores interesser, de er blevet formuleret gennem tiderne af muslimske lærde der ikke havde en chance for at forudse det miljø og de omstændigheder, som muslimer lever i når de bor i det moderne Vesten i den 21. århundrede.

Jeg vil dog understrege, at alle dem jeg har hørt kritiserer min bog, enten ikke har læste bogen færdigt eller også har dannede deres mening efter hvad de har hørt fra en andens om bogens indhold. Mange andre har fået fortalt, at de ikke må læse bogen, da den er imod Guds ord og islam. Dette er langt fra sandheden. Jeg beder derfor alle muslimer om at læse hele bogen og grundigt igennem, da alle forklaringer til deres anklager findes i teksten.

Jeg håber med denne bog at kunne medvirke til at bygge en bro som vi muslimer kan bruge til definitivt at forlade vores position som underklasse eller socialt kasteløse i de vestlige demokratiske lande, de lande som vi ønsker at leve i. Hvis muslimer i Vesten vil følge og udnytte de tolkningsmåder der præsenteres i min bog, kan den muslimske befolkning i resten af verden også følge vores eksempel og derved få en chance til at forbedre deres levevilkår og stilling iblandt verdens samfund.

Kilde: