Nu har vi statsheroin, hvad blev der af forebyggelse?

For to uger siden åbnede det nye misbrugscenter i Glostrup Kommune, og begyndte at give lægeordineret heroin til udvalgte narkomaner

Anna Tobies,

08/04/2010

For to uger siden åbnede det nye misbrugscenter i Glostrup Kommune, og begyndte at give lægeordineret heroin til udvalgte narkomaner. Ordningen koster 100.000 kr. om året per narkoman, og med de 300 narkomaner som der er plads til, så løber det op i 30 millioner om året!

Samme dag begyndte misbrugscenteret Valmuen i København også at tilbyde narkomaner lægeordineret heroin, og der ligger planer om at tilbyde det i kommunerne Esbjerg, Odense og Aarhus. Hvor mange narkomaner der kommer på ordningen vides endnu ikke, men at det koster 100.000 per styk er fast!

Så nu har vi altså heroin til narkomaner, fuldt betalt af de danske skatteydere – ja de får endda et gratis månedskort så de kan komme frem til misbrugscentret – men hvad er resultatet? Narkomanerne tager fortsat heroin. De fortsætter med at ødelægge deres krop og sind, og nu er det staten som er deres pusher. Med lægeordineret heroin vil de stadigvæk være narkomaner, de vil være høje på heroin hver dag. De vil ligge i og rode rundt i deres lejlighed, hos bekendte eller på gaden. De vil være ude af stand til at fungere som almindelige mennesker fordi de to gange dagligt får heroin som gør dem høje døgnet rundt.

Hvis man virkelig vil gøre noget ved misbrugsproblemet og virkelig vil løse det her, så er man da nødt til at lægge flere ressourcer i succesfulde afvænningsprogrammer og forebyggelse, så man ikke får en voksende skare af narkomaner, som så vil blive tilbudt lægeordineret heroin.

Fredag d. 2. april var jeg og en gruppe unge ude i Københavns natteliv med information om stoffer. Vi uddelte hæftet ”Sandheden om Stoffer” som kommer fra foreningen Sig Nej til Stoffer, Sig Ja til Livet.

I vores forening mener vi at information er vitalt, da man på denne måde giver de unge en chance for at sætte sig ind i sagerne, så de kan se på kendsgerningerne og træffe en god beslutning, der vil gavne dem på bedste vis. Stoffer, deres virkninger og bivirkninger skader og vi mener at alle har ret til at kende til konsekvenserne før de træffer deres beslutninger.

Vi når ud i samfundet og kommer i dialog med både klubejere, dørmænd, bartendere og de unge. Men vi søger også at skabe debat og fokus på løsninger i samfundet, da vi virkelig mener at der bør være meget mere opmærksomhed på forebyggelse og effektiv afvænning frem for eksempelvis lægeordineret heroin.

Foreningen Sig Nej til Stoffer, Sig Ja til Livet blev startet af en gruppe scientologer i 1991 og har siden arbejdet med at oplyse om stoffer og deres skadelige bivirkninger gennem informationshæfter, film og diverse arrangementer.

Kilde: