Nu er det CowGate: Kvæg der forårsager global opvarmning er løgn

Det er svært at holde trit med den hast hvormed den globale opvarmingssvindel optrævles

Henrik Gøtke,

27/03/2010

Det er svært at holde trit med den hast hvormed den globale opvarmingssvindel optrævles. Den seneste omgørelse af videnskabelig "konsensus" handler om kvæg og kødhandel som en stor årsag til global opvarmning - ifølge kæphøje øko-vegetarer en femtedelaf al udledning af drivhusgasser. Nu siger en videnskabelig rapport leveret til American Chemical Society, at det er sludder. Washington Times kalder det "CowGate".

Kobøvsningshysteriet nåede sit højdepunkt i 2006, da en FN rapport ildevarslende betitlet "Livestock´s Long Shadows" hævdede: "Kvæghandelssektoren har en stor rolle værende ansvarlig for 18 procent af udledningen af drivhusgasser målt i CO2 (kuldioxid ækvivalenter). Det er en større andel end transportsektoren". Dette førte til krav i Amerika om "ko skatter" og en kampagne i Europa på tidspunktet for den københavnske totalskade i december kaldet Less Meat = Less Heat.

Nu har en rapport til American Chemical Society af Frank Mitloehner, en luftkvalitetsekspert fra University of California, afsvoret sådan panikmageri som "videnskabeligt upræcist". Han afslører, at FN rapporten klaskede udledninger fra fordøjende kvæg sammen, gasser fra groende dyre foder og bearbejdning af mælk og kød for at opnå det højest mulige resultat, mens sammenligningen med trafik kun dækkede fossile brændstofudledninger fra biler. Den sande ratio, konkluderer han, er at blot 3 procent af drivhusgasudledningen i Amerika kan tilskrives opdræt af kvæg og svin, sammenlignet med 26 procent fra transport.

Mitloehner kommer også med en dødalvorlig pointe: "Mindre producering af kød og mælk betyder bare mere sult i de fattige lande". Præcist. Dæmoniseringen af køer og svin er blot endnu et eksempel på globale opvarmeres indifference overfor sult i udviklingslandene, som i tilfældet med den utroligt umoralske og uansvarlige jagt på biobrændsel - hældende tredje verdens eksistensressourcer i vestlige liberales brændstoftanke - og berygtede handel med CO2 kvoter.

Uge for uge intensificeres kollapsen af den global opvarmningssvindel. Himalaya gletchere, isbjørne, arktisk is, Amazon regnskove er alle miskrediterede. Nu viser det sig, at den store kobøvse skrækhistorie også er kolort. Det globale opvarmningssvindelnummer er for flertallet af folk emne for latterliggørelse. Det videnskabelige samfund er nu også endeligt vågnet op. De lugter i disse dage lunten i flere og flere institutioner.

I denne uge annoncerede Science Museum i London, at det reviderer sit standpunkt, således at Climate Change Gallery nu vil blive navngivet Climate Science Gallery, for at reflektere sin nye neutralitetsposition i klimadebatten. Direktøren Chris Rapley siger, at museet tog en anderledes tilgang efter observation af hvordan debatten var blevet påvirket af de lækkede e-mails og overerklæringer af farerne ved global opvarmning. Han siger: "Det er gået op for os, givet den måde dette emne over de seneste tre til fire måneder er blevet så polariseret, at vi må være respektfulde og byde alle synspunkter om dette velkommen". 

Hvornår har du nogensinde tidligere hørt den slags? Men det er i orden: neutralitet, en ligestillet spillebane og en ligestillet stemme er alt hvad den globale opvarmnings skeptikere nogensinde har bedt om. Givet disse fornuftige betingelser vil sandheden komme frem, og vi vil vinde. Der er tegn på, at videnskabsmænd har ladet sig bevæge for at bevare deres integritet, tilskyndet af de tiltagende store brister skeptikerne har lavet i de globale opvarmeres forsvar. Andre kan simpelthen have erkendt, at de har satset på en taber, og at tiden er kommet til at reducere skaden.

Uanset hvad er scenen nu en anden i kampen mod den globale opvarmnings svindelnummer. Zac Goldsmith, opvarmningsfanatiker og Tory kandidat, fortæller miljøfolk, at grønne emner taber stemmer. Det burde han fortælle Dave, og afholde ham fra at fremstå som et endnu større fjols. Vi har nået et vendepunkt i klimakrigen, og fordelen bevæger sig langsomt men sikkert i retning af skeptikerne.Kilde: