Nu blinker frygtet recessionsalarm i USA og Storbritannien: Lange renter dykker under de korte

Et af de mest sikre tegn på en kommende recession står nu malet på væggen med store bogstaver i både USA og Storbritannien, hvor de lange 10-årige ...

Ikke angivet Ikke angivet,

14/08/2019

Et af de mest sikre tegn på en kommende recession står nu malet på væggen med store bogstaver i både USA og Storbritannien, hvor de lange 10-årige statsrenter i dag er dykket ned under de 2-årige renter for første gang siden 2007.


Det er det, man kalder en inverteret rentekurve, og historisk har det været et ret klart signal om, at væksten efter yderligere ét til halvandet år efter dykker ned under nul, så økonomien altså synker ned i en recession.

Det er med andre ord den verden, der kan ramme den amerikanske præsident Donald Trump næste år, når han efter alt at dømme vil forsøge at få de amerikanske vælgere til at give ham fire år ekstra i Det Hvide Hus.

"Det har historisk set været en yderst pålidelig recessionsindikator. Typisk er recessionen indtruffet 12-18 måneder, efter rentekurven er inverteret. Derfor tænder rentekurven en kraftig advarselslampe om en forestående amerikansk recession i 2020," siger Mathias Dollerup Sproegel, makroanalytiker i Sydbank.

Rentekurven vendte også på hovedet i 2007, og kort tid efter blev det meste af verden kastet ud i finanskrise og recession.