Novo giver ansatte en uges ekstra ferie

http://www

Peter Bjørn,

04/06/2010

http://www.business.dk/biotek/novo-foraerer-9.000-ansatte-en-uges-ekstra-ferie

Midt i sommervarmen har 9000 af Novo Nordisks medarbejdere i produktionen fået en gave, der kan gøre selv den mest hårdtarbejdende topchef grøn af misundelse. En uges ekstra fri lyder foræringen fra virksomheden. Gaven er landet i hænderne på medarbejderne, fordi de har formået at reducere produktionsomkostningerne betydeligt i Novo Nordisk siden projektets begyndelse i 2003.

Så altimens fagbevægelsen viser sig som mere og mere irrelevant i kraft af at den diskuterer enkelte ekstra feriedage, og venstrefløjens politiske spidser sågar taler om at modarbejde arbejderbevægelsens historiske (og må tilføjes, hæderkronede) kamp for en kortere arbejdsuge, så viser en af Danmark's sidste bastioner for hi-tech industri i stor skala, at den formår at belønne sine ansatte på en meget menneskelig maner.

Hvad er værd at have i baghovedet er at med politikernes fortsatte klapjagt for produktive borgere og virksomheder i deres abstinenser efter mere og mere i statskassen til deres egne formål, vil Novo Nordisk nok også trække teltpløkkerne op og smutte fra landet indenfor nogle år. Og hvad de vil efterlade sig er alle de middelmådege jobs, som den teknologiske udvikling hastigt gør mindre og mindre produktive og dermed mindre relevante, i disse hvor de ansatte for stedse er fanget i trædemøllen med højere skatter, lavere realløn og mindre interessant - og tør man nævne ... værdigt! - arbejde.

NB: Jeg kan ikke læse af artiklen om den ekstra ferieuge er permanent eller blot gældende for 2010. Uanset, er det fortrinligt for Novo's ansatte og et flot initiativ fra Novo's ledelse.

Kilde: