Nordisk udveksling af studerende.

Det er nu fremme i medierne, at svenskerne ikke vil lade danske studere i Sverige

Ikke angivet Ikke angivet,

27/07/2010

Det er nu fremme i medierne, at svenskerne ikke vil lade danske studere i Sverige. I og for sig kan jeg glimrende følge politikken i dette. Hvorfor i alverden skal vi have denne udveksling af studerende. jeg tror ikke at danske studerende i Sverige og svenske studerende i Danmark er en stor belastning for de 2 landes budgetter. Imidlertid er Norge, et af verdens rigeste lande, storforbruger af danske og svendske studiepladser. De nasser og har altid nasset på en ordning der i sin tid blev indført af velmende politikere for at styrker det nordiske. Siden har Norge i den grad forsømt at udbygge deres undervisningsfaciliteter, og bare sendt studerende, læger, sygeplejersker, handelsstuderende o.s.v. o.s.v. til Danmark og Sverige og groft udnyttet systemet.
Personlige mener jeg, at danske politikere skulle tage sig sammen og få denne uskik slettet af systemet. Brian Nielsen berørte problemet for nogle år tilbage, men det løb ud i sandet uvist af hvilken grund. Vi betaler med danske skattekroner, for at et af verdens rigeste lande kan få uddannet deres befolkning her til lands, og så snart de er færdigudedannede læger og sygeplejersker vender de hjem til Norge og hele landet ligger flade af grin over at vi betaler og har gjort dette i årtier. Det er på tide at denne ordning bliver opsagt, sådan som Sverige er i gang med. Sverige gør ikke dette med henblik på danskerne, men de er sur over at nordmændende bare sender deres studerende, og ikke har plads til"broderfolkenes" studerende, fordi de ikke har udbygget hverken universiteter eller andre læreanstalter.
Norge nasser på os alle sammen og jeg mener det er på tide at få denne gamle regel fjernet fra systemet, eller i modsat fald bør de lande der sender deres studerende til et andet nordiske land betale det det koster.

Kilde: