Nej Zenia, du er ikke demokratiforkæmper!

Da Enhedslisten, Zenia Stampe (RV) og Lisbeth Bech Poulsen (SF) bevidst valgte ikke at rejse sig for Dronningen, så var det ifølge dem selv en akti...

Ikke angivet Ikke angivet,

05/10/2011

Da Enhedslisten, Zenia Stampe (RV) og Lisbeth Bech Poulsen (SF) bevidst valgte ikke at rejse sig for Dronningen, så var det ifølge dem selv en aktion for demokratiet og for en folkevalgt repræsentant for samme. Det er helt fint at Zenia er modstander af vores konstitutionelle monarki, det er også helt ok at hun forsøger at overtale os til at blive republikanere, der er sikkert mange gode argumenter, men det er under lavmålet at ophøje sig selv til republikaner og demokratiforkæmper og så bagefter "pisse på demokratiet". Danskerne er tilhængere af det konstitutionelle monarki samt alle dets finurlige kulturelle og juridiske forpligtelser. Demokratiet har talt, Zenia, du kan med din plads i folketinget stille forslag om en grundlovsændring, men indtil du finder dit flertal har du at respektere grundloven og demokratiet.

Personligt er jeg åben for en debat om monarkiet, men min skepsis overfor demokratiet er ikke just blevet mindre efter det seneste valg. Platon, Cicero og mange andre har beskrevet demokratiets problemer og ud fra disse er jeg, som liberalist, tilhænger af det konstitutionelle monarki og alle andre former for mixed government. I min optik er du, Zenia, alt andet end liberal, republikaner og demokratiforkæmper.

Mit navn er Ulrik, jeg er iværksætter og driver en handelsvirksomhed og en apple accessory webshop.

Kilde: