Nej, I gjorde ikke Helle!

På Facebook skriver Helle Thorning Schmidt: "Vi gjorde det" - NEJ, det gjorde I netop ikke

Villy O. Christensen,

17/09/2011

På Facebook skriver Helle Thorning Schmidt: "Vi gjorde det" - NEJ, det gjorde I netop ikke. Men skulle I have flere røde roser tilbage så send en kæmpe buket til manden, der gjorde det muligt for Jer: Lars Barfoed. Han må om nogen også have brug for lidt opmuntring efter et katastrofevalg for de konservative.

8.483 stemmer afgjorde valget - så tæt var en hådt presset Lars Løkke Rasmussen på, at gøre det "umulige" - sikre Danmark en ny periode med blåt flertal, efter han fik "foræret" nøglerne til Statsministeriet af Anders Fogh Rasmussen. Alle de såkaldte eksperter havde dømt ham til at tabe stort, men han og venstre fik rent faktisk et godt valg med fremgang, og netop LLR er at finde øverst på listen over personlige stemmer, han fik 56.285 mens HTS er nede på en femte plads med sølle 33.564 - en forskel på hele 22.721 stemmer (en serviceoplysning til Helle som ikke kan tælle).

Stort tillykke til LA, der heller ikke gad lytte til de dystre pronogser og forudsigelser fra de såkaldte politiske eksperter og kommentatorer. Anført af klaphatten Henrik Qvortrup nærmest snublede over hinanden for at dømme LA ude, men det giver nu bagslag for især HQ, der nu må æde den gamle hat - han ikke har, så må man måske foreslå ham at æde den klapkat, han burde gå med.

Også de radikale og Enhedslisten fik et flot valg - førstnævnte endda så godt, at de marginalt er større end Villy Søvndals SF. Hvad der egentlig skyldes Enhedslisten markante fremgang, kan vel tilskrives to faktorer: Et kønt ansigt i spidsen - Johanne Schmidt Nielsen fik 47.002 stemmer og dermed nr. 2 på listen - men også alle de ufinansierede gaveløfter må skønnes have trukket stemmer. Mange unge studerende er sikkert faldet for "løftet" om 1.000 kroner mere mdl. i S.U.

Egentlig må man glædes over de to partiers fremgang, da netop de kan blive en rød regerings akilleshæl. Jeg har svært ved at se, hvordan de overhovedet kan blive enige om en "ansvarlig" økonomisk politik og i særdeleshed udenrigspolitik. Men okay, nu finder vi da endelig ud, hvad det reele indhold er i deres såkaldte (un)fair løsning. Mon ikke det viser sig at ende mere eller mindre som under Anker Jørgensen eller Poul Nyrup Rasmussen?

Uha - sporene skræmmer - GUD BEVARE DANMARK.

PS: Helle - behold hellere din leasede bil - perioden med ministerbil bliver forhåbentlig kort.

Kilde: