Nationalbankdirektør advarer mod indgreb i økonomien

"Vi har brug for en korrektion af økonomien, og den skal man ikke modvirke fuldstændig," advarer nationalbankdirektør Nils Bernstein

Slettet Bruger,

26/09/2009

"Vi har brug for en korrektion af økonomien, og den skal man ikke modvirke fuldstændig," advarer nationalbankdirektør Nils Bernstein.

Den danske økonomi har brug for en "korrektion" og derfor bør politikerne ikke blande sig. Det siger nationalbankdirektør Nils Bernstein ifølge dr.dk.

"Nu har vi haft en periode, hvor arbejdsløsheden har ligget under det naturlige niveau. Så må man nok kunne tillade, at den i en periode ligger over dette niveau. Ellers risikerer vi at ødelægge vores konkurrenceevne," siger Bernstein ifølge dr.dk, og fortsætter:

"Vi har brug for en korrektion af økonomien, og den skal man ikke modvirke fuldstændig. Vi mener ikke, at man skal gøre mere med finanspolitikken. Ellers fører man problemerne med sig fremad."

Socialdemokraterne mener, at advarslen fra nationalbankdirektøren er fundamentalt forkert.

"Den krise vi har nu, kalder på en vækstplan, som kan tage toppen af stigningen i arbejdsløsheden. Krisen bliver dybere, hvis vi ikke griber ind," siger finansordfører Morten Bødskov ifølge dr.dk.

[email protected]

Kilde: