Når Wikilækagen skader mere end den gavner

Wikileaks - Stedet hvor regeringernes snavstøj bliver luftet

Jesper Ørsted,

30/11/2010

Wikileaks - Stedet hvor regeringernes snavstøj bliver luftet. De er pionerer i internetytringsfrihed. Der er lækket mange dokumenter fra krigene i Afghanistan og Irak.

Men nu kommer der en sand syndflod af hemmeligtstemplede diplomatmails fra amerikanske ambassader jorden over. Her omtales en række statsledere i lidet flatterende vendinger af amerikanske diplomater.

Men der er også kommet andre ting frem: Væsentligt af dette er oplysninger om, at diverse golfstater presser på for at få amerikanerne til at bombe de iranske atominstallationer.

Hvordan vil den slags oplysninger mon få styret i Tehran til at reagere?

Mit gæt er, at de vil se at få bomben færdig i en gevaldig fart, for derved komme evt bombninger i forekøbet. Hvis iranerne ikke mener sig i stand til at færdiggøre bomben på kort til, så vil en anden strategi være at flytte hele programmet under jorden. Den amerikanske bunkerbuster bombe kan gennemtrænger 30 m jord eller 6 m sten/beton. Med den viden vil det være relativt nemt for iranerne at bringe programmet i sikkerhed så dybt nede i jorden eller så langt inde i et bjerg, at det vil være usårligt for bombninger. Der har lige været mislykkedes attentater mod 2 iranske atomvidenskabsmænd. Mit gæt er deres atomvidenskabsmænd nu får det der i fodboldssproget kaldes "en tung overfrakke" på. 

Så på den måde kan det vise sig at Wikileaks har umuliggjort en standsning af det iranske atomvåbenprogram - Dermed har Wikileaks gjort sig skyldige i at øge truslen mod verdensfreden. Blot for kunne lække diplomatsladder.

Kilde: