Når Løkkes fremtid bliver vigtigere end Danmarks fremtid

LEDER: Liberal Alliance forlod onsdag aften finanslovsforhandlingerne i protest mod, at VKO-partierne intet vil gøre for at sikre fremtidens danske...

Ole Birk Olesen,

12/11/2009

LEDER: Liberal Alliance forlod onsdag aften finanslovsforhandlingerne i protest mod, at VKO-partierne intet vil gøre for at sikre fremtidens danske vækst. Det har de liberale ret i - regeringen gør absolut intet. Regeringen vil ganske vist gerne tale om vækst, men den hjælper ikke væksten på vej med konkrete initiativer. Regeringen kalder det i stedet en "vækstpakke", når den fremrykker offentlige investeringer og giver virksomhederne kredit på indbetaling af medarbejdernes a-skat. Sikke noget pjat. De initiativer gør hverken danske virksomheder mere konkurrencedygtige eller danske lønmodtagere mere arbejdsomme, og af dette ingenting kommer derfor ingenting.

Regeringen har kun ét for øje for tiden, og det er at sikre Lars Løkke Rasmussens genvalg på statsministerposten om senest to år. Og af en eller andren grund har regeringen bildt sig selv ind, at danskerne ikke kan bringes til at forstå, at der må reformer til, hvis den økonomiske vækst ikke fortsat skal være i bund i Danmark sammenlignet med andre udviklede lande.

Her tror vi, at regeringen undervurderer os danskere. Vi er ikke så reformangste, som poltikerne bilder sig ind, at vi er. Tag bare et kig på dansk politik i 80'erne, hvor Schlüter-regeringerne opnåede genvalg på genvalg til trods for, at de førte en økonomisk genoprettelsespolitik, der var hård kost for mange.

Men det er naturligvis en forudsætning for at føre en reformpolitik, at nogen tør stille sig op og fortælle, at den er helt gal, og det mod synes statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke at have. Han kører hellere på det sikre - for sin helt private karrieres skyld. Hensynet til Danmarks fremtid må vige for hensynet til Løkkes fremtid.

Kilde: