Når hjernen lukker ned

Når hjernen lukker nedHjernen holder først op med at gro omkring 25 års alderen

Ikke angivet Ikke angivet,

07/02/2010

Når hjernen lukker ned

Hjernen holder først op med at gro omkring 25 års alderen.Bag panden i det der hedder pandelapperne, sidder centeret for refleksion og omtanke. Bag det sidder mangelen på samme.Disse pandelapper er først færdigudviklede omkring 25 års alderen.
Der sker det, at bliver vi (og jeg siger vi, fordi det ikke kun gælder børn og teenager, men også os voksne ) råbt efter og ad så lukker pandelapperne ned. Pandelap-delen af hjernen laver en shutdown.Det man så tager i brug, er den mere primitive del af hjernen, den gamle del af hjernen der hedder reptilhjernen.

Reptilhjernen er designet til overlevelse og har to basale adfærdsmønstre den kan ty til : fight or flight : slås eller stik af.Derfor kan man opleve, at når man finder det passende at råbe efter børn, unge og voksne, hvilket i sig selv er udtryk for en forfejlet måde at kommunikere på, at man ikke får omtanke, reflektion eller andet i den boldgade tilbage, men det man får er : “en venden sig væk " eller en "venden sig imod”.

Det kan ikke betale sig. Det virker ikke, medmindre du vil sende frygtsomme, asociale og krænkende børn ud i verden og voksne for den sags skyld.Enhver der krænker eller intimiderer, ønsker at du skal føle frygt.

Jeg tænkte forleden på de børn som man kan bekymre sig om. De børn der kommer fra et hjem med en ordre og råbekultur.
Det kan også være hjem som er et stort skænderi de voksne imellem - det er fuldstændigt forfejlet at skændes foran børnene, af de grunde jeg nævner her og i det hele taget. De får dybe ridser i deres nervesystem.

Det har hidtil heddet sig, at disse børn eller unger der er opvokset i en sådan råbekultur, bliver kropumulige i puberteten eller senere i livet. Det gør de som regelen også - hvilket i sig selv er et bevis for, at børn ikke er hunde og at det man sender ud er det man får tilbage. Det har heddet sig at disse børn senere kompenserer for alle forbudene og den råben og skrigen der har været i hjemmet ved at opføre sig dårligt, have svært ved at etablere sociale kontakter og svært ved at indgå i et fælleskab. Det har de og det er muligt det er noget af forklaringen.

Jeg er af den overbevisning at der også er en anden forklaring. Rollingerne har haft en stor del af hjernen lukket ned siden de var små. Og det har en del af os voksne jo så også.
Så de og vi ved ganske enkelt ikke hvordan man begår sig med eftertanke, de er ekstremt behovsstyrede, egoistiske og har formodentligt et handikap i, at den vigtigste del af deres hjerne ikke er trænet. Den virker ikke helt og den skal genoptrænes.De er ikke gearede til at bruge den del af hjernen der har været på stand-by.
Ikke smart.

Men, det interessant er at dette også gælder dig og mig, men i modsætning til rollingerne, kan vi selv forhindre denne nedlukning eller shut down af pandelapperne.Hver gang vi føler og truet og en eller anden dysfunktionel idiot prøver på at krænke os, vil vore pandelapper automatisk lukke ned og vi vil enten : slås, stikke af eller fryse.

Du kender det godt. en eller anden truer dig og du “fryser”. Så er det du kommer hjem og siger : Jeg sagde det og det. Nej, du gjorde ikke, du frøs, eller følte du måtte kæmpe eller du havde lyst til at stikke af.Og det behøver ikke være verbale råb. Det kan være en isnende kold stemme der hvisker eller så meget andet. Hver gang du har følt dig truet, utryg eller bange er det fordi dine pandelapper har lavet et shut down.

Du kan forhindre at de gør det ved at blive bevidst i øjeblikket. OK, det kræver lidt træning, men forbavsende hurtigt kan du lære dig selv ikke at kontakte din mere primitive side, men blive i din tænkende del.
Du kan indskyde, mens du er i situationen en tanke der hedder : TÆNK. Eller : Rolig nu. Eller hvad du synes virker for dig.
Bare sig TÆNK til dig selv og du vil opdage at i det lille tomrum der opstår mellem at dine pandelapper lukker ned og du er på vej til at handle ubevidst og instinktiv, giver dig en vis frihed til at bearbejde situationen hurtigt.Så er man ikke overladt til at lade andre tage magten fra sig og man risikerer ikke at blive ført ind i den andens spind og frygtcirkus. En mekanik som politikere og medier, bruger ganske skamløst.

Hvis der er noget der er en virkeligt dårlig ide, så er det at give sin magt over sig selv fra sig.
Til gengæld kommer vi ofte i en del situationer der kræver at pandelapperne lukker ned. Det kan være vi er ved at falde, køre galt eller er på vej ind i en fysisk truende situation. Så har vi brug for reptilhjernen, da der ikke er tid til at tænke sig om.
Vi kan ikke sige : Uh, nu har jeg hånden på en varm kogeplade, gad vide om det vil være fornuftigt at trække den til sig igen og bla bla bla. Det kræver instinkt.

Slutteligen :
Med den markedsføring flyterrorisme får i disse dage af samtlige medier, sker der faktisk det samme. Du får måske en information du finder truende eller skræmmende. Så lukker din eftertanke ned og du når ikke at tænke : Hallo, hvorfor er det nødvendigt for jer at prøve at skræmme mig ? Hvad kunne formålet være.

Stærkt mediefordrejet fordi der egentligt ikke er nogle konkrete informationer - der er bare antydninger. Og netop antydninger er stærkt frygtskabende, da du ikke har noget konkret at sætte en antydning op på.

Det svarer til at man sagde : " Det er dødsensfarligt at spise bananer. Alle der har omgang med bananer skal overvåges ". " Æhh hvorfor det ?"" Vi har en mistanke om et eller andet lusk ved bananer, flere er blevet dårlige ved omgang med bananer. Det ER ret alvorligt. Flere er omkommet ".

Denne slags informationer får din hjerne til at lave shut down gang på gang. Speget.

Det samme kører indvandrer fjendtlige partier på, Mangel på omtanke. Mangel på omtanke fordi de sætter et kollektivt fjendebillede op. Engang var det jøderne, så sigøjnerne, så Muhamedanere......Og man reagerer med at fryse, flygte ( ved ikke at sætte sig ind i facts ) eller kamp ( ved at ligge hele befolkningsgrupper for had ).


Det er virkeligt smart manipulation, fordi at hjernen ikke kan følge med. Og det ved de. Og de bruger det.

Kilde: