Når der går ideologi i forældremøder

I en kommentar til et fædrefrit forældremøde på Holberg-skolen i Københavns Nordvestkvarter udtaler Villy Søvndal:"Det er en fuldstændig tosset bes...

Hans-Chr. Blichfeldt-Christensen,

04/02/2010

I en kommentar til et fædrefrit forældremøde på Holberg-skolen i Københavns Nordvestkvarter udtaler Villy Søvndal:

"Det er en fuldstændig tosset beslutning. Vi skal ikke ofre ligestillingen og fædrenes ret til at deltage i deres børns skoleliv af hensyn til nogle forstokkede, religiøse opfattelser". Han tilføjer, at folkeskolen ikke skal fremme og legitimere reaktionære kønsroller om, at børns trivsel alene er kvindens ansvar.

Ja, jeg synes også, det er trist, at det er kommet så vidt, men jeg kan ikke følge Søvndal i bemærkningen om, at det er en tosset en beslutning af skolelederen.

Hvis der er en tosse i denne sag, er det Søvndal. Her gik jeg og troede, at Søvndal havde for travlt til også at kunne blande sig i, hvordan skoler vælger at afholde forældremøder.

Men ingen sag er åbenbart for lille til, at SF's leder (måske en kommende minister) finder det passende at blande sig i. Umiddelbart har Villy fra Sdr. Bjert meget at lære endnu. Og dog. Her er endelig en sag, som er så ligegyldig, at røde Villy også kan være med på værdipolitikken. Symbolpolitik og ikke andet. At han nu også vil ulejlige undervisningsministeren i sagen, siger en del om, hvilket cirkus han er parat til at sætte i gang på Christiansborg. I de kommende dage får han sikkert rig lejlighed til at optræde i et utal af medier med SF's ufravilige kamp for ligestilling på forældremøder. Tillykke med det, Villy. Pas på ikke at grine alt for højlydt af alle dem, der hopper på din limpind.

Sorteper i denne sag er i første omgang skolelederen på Holberg-skolen. Men det kommer han nok over. Han må vide, hvad han gør, når han arrangerer den slags forældremøder. De reelle tabere er de børn, der bliver mobbet. Børn, der dagligt mobbes, udsættes for lidelser, man skal være i besiddelse af en dyb indsigt for at fatte omfanget af. Mobning er gennemført ondskab, og det allerværste er, at voksne oftest står magtesløse over for denne barnlige nedrighed. Dog er en ting uden for enhver diskussion. Skal skolen overhovedet komme i gang med at bekæmpe mobning, er et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole og hjem en uundgåelig forudsætning.

Hvis det har været skoleleder Søren Ellesøes begrundelse for at indkalde til et fædrefrit forældremøde, har han min fulde opbakning. Når det handler om at hjælpe børn ud af deres lidelser, må ideologien suspenderes.

Kilde: