Når den skyldige bliver uskyldig

Religiøs? Ja

Nikolaj F. Rasmussen,

23/03/2010

Religiøs? Ja. Vanvittig? Ja, bestemt.

Men skal Faderhusets leder Ruth Evensen nu også beskyldes for at have kostet samfundet »mange millioner«?

Det mener Knud Foldschack i følge Politiken:

»Man skal kunne køre forbi med ro i sindet i stedet for at blive mindet om en vanvittig, religiøs dame, som har kostet samfundet mange millioner,« siger han på spørgsmålet om, hvad Fonden Jagtvej 69 vil gøre, hvis de får lov til at købe grunden.

Knud Foldschack er advokat og partner i Advokaterne Foldschack og Forchhammer. Foldschack påstår at være cand.jur. fra Københavns Universitet i 1982. Pensum dengang må åbenbart have været lidt indskrænket, eller også har Foldschack røget for meget hash i sin studietid. Det er i hvert fald gået advokatens næse forbi, at Danmark er en demokratisk retsstat.

Salget af Ungdomshuset og grunden Jagtvej 69 var en demokratisk beslutning i Købehavns Borgerrepræsentation og rydningen d. 1. marts 2007 var en konsekvens af to domme, der gik de venstreekstreme brugere imod.

De autonome strittede imod, både før og efter rydningen. Og som det er kotume i den del af det politiske spektrum, gik det ikke stille af sig. Ruder blev knust. Facader blev overmalet med grafitti. Biler og affaldscontainere brændt af. Christianshavns Gymnasium raseret. Og det skete med stiltiende accept fra venstrefløjen - her inklusive Det radikale Venstre med Manu Sareen i spidsen. Den samme venstrefløj, der kort før rydningen blev meget overrasket over, at Danmarks Riges Grundlov hindrede for en ekspropriation til fordel for de venstreekstreme ballademagere.

Det er altså denne konstellation, som Knud Foldschack mener er uskyldige i den millionregning, som danske og københavnske skatteydere har måttet betale og stadig betaler for nogle få unges hang til piercinger og sort tøj. Unge, der stadig kan takke skatteyderne for offentlig støtte, men stadig udspreder propaganda, der ser stort på retsstaten, ejendomsretten og demokratiet.

Kilde: