Muslimske FN soldater begik voldtægt men undgik straf

Hvis amerikanske eller israelske soldater gjorde dette, ville der være ramaskrig verden over, og der ville være krigsdomstole i hobevis

Henrik Gøtke,

23/03/2010

Hvis amerikanske eller israelske soldater gjorde dette, ville der være ramaskrig verden over, og der ville være krigsdomstole i hobevis.

Men når "fredsbevarende" FN tropper voldtager kvinder og bliver fædre til børn, så er det ikke alene ikke så stort et problem, men de slipper enhver form for tiltale. Jep, for alle de sorte der konverterer til Islam er det slemt nok, at muslimer først solgte dem til slaveri (og i mange tilfælde stadig har dem som slaver). Men hvis ikke det skaber en sag, så burde dette eksempel med 14 muslimske FN soldater engagerende sig i "omfattende seksuel udnyttelse" mod sorte på Elfenbenskysten i det minste skabe lidt furore. Og det er endnu et eksempel på, hvad vi skulle gøre, men ikke har nosserne til: se at komme ud af FN. Der er en årsag til, at de kalder de fredsbevarende tropper "bæsterne i blå baretter". Eller som en ven siger: "Muslimske fredsbevarende tropper; den officielle definition på en selvmodsigelse".

Da FN arbejdede på at genskabe freden og beskytte kvinder og børn i Afrika´s uroplagede Elfenbenskysten for tre år siden, erklærede FN, at det undersøgte "alvorlige anklager om omfattende seksuel udnyttelse og misbrug".

Chokerende nok var de angivelige gerningsmænd marokkanske FN tropper tjenende som fredsbevarende tropper.

En fortrolig undersøgelse udført af FN og marokkanske undersøgere fandt ifølge en person bekendt med sagen beviser på, at 14 soldater var involveret; DNA analyser viser, at nogle var fædre til ofrenes børn. Men FN har aldrig offentliggjort resultaterne på undersøgelserne, eller om nogen af soldaterne blev straffet.

Den marokkanske regering har erklæret, at der ikke blev fundet afgørende beviser, og at den droppede alle anklager.

Mere end seks år efter FN implementerede en nul tolerance politik om dårlig seksuel adfærd af FN´s fredsbevarende tropper, kæmper organisationen stadig med at overtale sine medlemslande til at irettesætte anklagede soldater.

"Hele denne sag er min største kval og hovedpine", siger Alain Le Roy, der siden 2008 har tjent i FN som vicegeneralsekretær for fredsbevarende operationer.

FN har længe været plaget af anklager om, at nogle af FN´s fredsbevarende tropper verden over - der angiveligt skulle beskytte den lokale befolkning - begik voldtægt, udnyttede børn eller handlede med våben eller mineraler.

Men interviews og FN dokumenter vider, at problemet fortsætter. Seksuelt relaterede anklager mod FN´s militære styrker steg sidste år med 12% til 55 tilfælde; nogle af anklagerne involverede mindreårige.

Faktisk forbliver den undersøgende og disciplinære proces mod anklagede fredsbevarere indhyllet i hemmelighed, til trods for at FN har svoret at gøre det mere åbent.

Vice general sekretær for Internal Oversight Services myndighed Inga-Britt Ahlenius siger: "Ambitionen er selvfølgelig nul tolerance, men man er nødt til at være realistisk".

Kilde: