Muslimske bander påtvinger sharia lov i britiske fængsler

Radikale muslimer påtvinger en form for sharia lov i nogle britiske fængsler, har en undersøgelse fra BBC vist

Henrik Gøtke,

16/03/2010

Radikale muslimer påtvinger en form for sharia lov i nogle britiske fængsler, har en undersøgelse fra BBC vist.

Ikke muslimske indsatte i højsikkerheds fængslet Long Lartin er ifølge en tidligere fængsels ansat af bander blevet tvunget til at holde op med at spille "vestlig" musik og tage billeder af kvinder ned fra væggen i deres celler. Indsatte i fængslet bliver, til trods for at de selv tilbereder deres egen mad, ikke tilladt at tilberede svin af frygt for at fornærme de muslimske indsatte, siger den tidligere ansatte.

Den tidligere ansatte siger i et radio interview på Radio Five Live´s Donal Macintyre showet, at unge indsatte af bander bliver udset til tvangskonvertering til Islam. "De indvilligede, da de følte sig intimiderede. De var oprigtigt ikke af den muslimske tro", siger hun. "Jeg kendte en fyr ret godt, som blev konfronteret af radikale muslimer, og han forandrede sig. Han blev styre og hundset rundt, og han blev ikke engang tilladt at se på mig eller tale til mig".

"Han syntes bare hele tiden bange. Han plejede på bestemte tidspunkter at blive tvunget til at bede, og han blev endog tvunget til at lade et langt skæg vokse, selvom han ikke ønskede det".

En katolsk indsat der nægtede at konvertere, blev efter gentagne trusler fra banden alvorligt angrebet, siger den tidligere ansatte. "Han sagde, at engang imellem kom de til hans celle, og holdt Koranen op i det lille vindue i celledøren, og begynde at lade deres fingre løbe på tværs af deres halse", siger hun.

Den tidligere ansattes er i overensstemmelse med fund fra den officielle fængsels vagthund, chef inspektøren for fængsler. I en rapport fra sidste år citerede Anne Owers et antal indsatte i Long Lartin om den tiltagende dominans af muslimske bander i fængslet.

Long Lartin er, siger en indsat, "ved at blive til et amerikansk fængsel, hvor, hvis ikke man er i en bande, så har man problemer. Folk konveterer til Islam for beskyttelse".

En anden siger: "Der er en bandekultur der, der er et problem. Der er et problem med muslimske bander, der ønsker at dominere andre. Mange bliver muslimer alene af den grund, at det er en større bande".

Owes siger, at der findes en lignende bandekultur i mindst tre andre højsikkerheds fængsler, Whitemoor i Cambridgeshire, Belmarsh i syd øst London og Full Sutton i North Yorkshire. Nogle af bandelederne er terrorister, men de fleste sidder inde for almindelige forseelser.

To tidligere indsatte hævder i et BBC program, at muslimer "styrer" visse fængsler i London, og beskriver hvordan, at de ser al-Qaeda videoer i deres celler, bragt til dem af korrupte fængsels betjente. De beskriver også yderligere chikane og misbrug af indsatte, der nægter at konvertere til Islam, og siger, at i et fængsel i London fik indsatte, der ønskede at lytte til musik deres stereo anlæg smadret. De siger, at den officielle imam udpeget af Indenrigsminsteriet i det store hele er ineffektiv og ikke respekteret af muslimske indsatte.

Malcom Moss, national formand for Prison Officers Association, siger: "Vi ser flere og flere muslimske bander i vore fængsler. Ofte tvinges muslimer, der kommer i fængsel, ind i bander for deres egen beskyttelse. Og kulturen overtager en fløj, overtager et område i fængslet. Vi ser det som en reel fare, nu og i fremtidens fængsler".

Moss kalder på flere muslimske fængselsbetjente at blive rekrutteret som del af en hastebestræbelse i konfrontationen af banderne.

En talsmand for Justitsministeriet siger: "Det er latterligt at antyde, at nogen bande "styrer" et fængsel. Prison Service har enorm erfaring i at tage sig af bander og tage sig af indsatte, der skaber bander. Ansatte eksperter identificerer, udfordrer og forstyrrer de indsatte, der forsøger chikane, indfluering eller intimidering af andre. Vi har for længst etableret strategier, der adresserer bandeadfærd, og modarbejde chikane, bekæmpe ulovlige mobiltelefoner og tackle stoffer".

Talsmanden siger, at der "ingen beviser" findes på, at al-Qaeda er blevet set, og insisterer på, at bacon ikke er forbudt.


Kilde: