Muslimsk politi: Islam ikke skyld i terror angreb

Muslimsk politi har gjort åbent oprør mod regeringens anti terror strategi, advarende om at den er "på konfrontationskurs med britiske værdier", de...

Henrik Gøtke,

16/02/2010

Muslimsk politi har gjort åbent oprør mod regeringens anti terror strategi, advarende om at den er "på konfrontationskurs med britiske værdier", der truer med at antænde etniske uroligheder.

National Association of Muslim Police hævder, at ministrene tager fejl, når de bebrejder Islam for at være drivkraften bag de seneste terror angreb.

Højre orienterede ekstremister er en større trussel mod den nationale sikkerhed.

Betjente siger til medlemmer af parlamentet, at muslimer bliver "stigmatiseret" af regeringens forsøg på at tackle terrorisme, hvilket tilføjes "hadet" mod hele samfund.

I den officielle intervention siger sammenslutningen, at regeringens anti terror politik ikke længere kan "fortsætte uovervåget".

Kommentarerne i det syv sider lange memorandum til en parlamentarisk komite, der undersøger ekstremisme, er skamfuld for Gordon Brown. De indikerer, at muslimske betjente kan være modvillige til at tage del i "helhjertede" anti terrorisme kampagner.

Organisationen der repræsenterer mere end 2.000 betjente, blev tidligere offentligt bakket op af Brown. Premiere ministeren sagde, at sammenslutningen var afgørende i brobygningen over den historiske kløft mellem muslimer og politi.

Der har været tiltagende bekymringer over den muslimske radikalisering i Storbritannien. Den mislykkede bombning i Detroit på Juledag blev udført af en al-Qaeda inspireret ekstremist, der havde studeret i London.

The Daily Telegraph har afsløret, at amerikanske efterretningstjenester mener, at Storbritannien har det største antal islamiske ekstremister i noget vestligt land.

Det menes at være første gang at den muslimske sammenslutning, der blev grundlagt i 2007, har kritiseret regeringens politik.

I en analyse af "Prevent" strategien, der er et sæt politikker designet til at standse radikalisering, hævder sammenslutningen: "Strategierne i Prevent er historisk fokuseret på såkaldte islamisk ekstremisme".

"Dette har uden fortilfælde emnegjort de største sorte og muslimske etniske samfund og den næststørste trosretning, og i processen stigmatiseret dem".

"Aldrig tidligere har et samfund været sat sådan i bås....det er frustrerende at se dette i et land, der er en støtte og et eksempel på ytringsfrihed og valg".

"Vort britiske system er en model for verden til efterfølgelse, men alligevel er vi slået ind på en vej, der har sat denne britiske kerne værdi under virkeligt pres".

Sammenslutningen advarer, at der er "ekkoer" af racismee fra 1970´erne og 1980´erne, der førte til optøjer i byer. "Vi synes at have ignoreret den lærte lektie fra disse mørke tider", siger en betjent.

Der er blandt muslimske grupper tiltagende kritik af regeringens strategi, der af mange politi organisationer bydes velkommen.

Politikkerne er målrettet forebyggelsen af, at muslimer gennem tiltag som at støtte moderate samfundsgrupper forhindrer radikalisering.

Ministre insisterer på, at strategien, der koster mere end £140 millioner om året, har haft "ægte succes". Mere end 200 personer er gennem de seneste otte år blevet dømt for terrorisme forbrydelser.

Men National Association of Muslim Police hævder, at politikkerne har ført til "had mod muslimer", som er "vokset til et niveau, der trodser al logik og modsætter sig britiske værdier".

Sammenslutningen siger, at Prevent burde fokusere på konfrontering af højre ekstremister såsom British National Party.

Memorandumet advarer om, at muslimer grundet strategien udsættes for "dagligt misbrug". "Vi må ikke ved at tillade den slags ukontrolleret adfærd og politikker yderligere minimere vore britiske værdier", tilføjede det.

Muslimske betjente mener, at regeringen tager fejl, når den bebrejder Islam som hoved drivkraften i terrorist aktivitet.

Undersøgelser af "dømte terrorister viser, at Islam ikke var, og ikke er, den virkelige drivkraft, men alt vore strategier synes at fokusere på, er dette ubeviste synspunkt om Islam som værende drivkraften", siger de. Regeringen siger, at konfrontering af islamisk terrorisme er en af nøgle prioriteterne i anti radikaliserings strategien. Udenrigsministeriet har indrømmet, at støtte til bekæmpelse af terrorisme politikker i Pakistan, er indstillet.

En talsmand fra Department of Communities and Local Government siger: "Ideen om at vi angående terror sager kun fokuserer på muslimer, er fuldstændig forkert".

"Muslimer, som andre trosretninger, samarbejder med regerings afdelinger, fra sundhed til uddannelse til arbejde og pension, til kultur, medier og sport. De spiller rettelig en fuld rolle i vort samfund og på tværs af offentligt og borgerligt liv".

Kilde: