Muslimsk leder: Islam er ikke fredens religion

Obama administrationen har frigivet en gennemgang af sin strategi om krigen mod terrorisme

Henrik Gøtke,

02/03/2010

Obama administrationen har frigivet en gennemgang af sin strategi om krigen mod terrorisme. Rapporten ikke så meget som nævner ordet "Islam".

CBN News tog til London for at tale med Anjem Choudary, en ledende radikal muslim der siger, at islamiske lærer er hvad der formgav hans pro-jihad budskab.

Selvom både George W. Bush og Barack Obama har erklæret, at Islam er fredens religion, så er Choudary uenig.

"Man kan ikke sige, at Islam er fredens religion", fortalte Choudary CBN News. "Fordi Islam ikke betyder fred. Islam betyder underkastelse. Så en muslim er en, der underkaster sig. Der er plads til vold i Islam. Der er plads til jihad i Islam".

Choudary er leder af Islam4UK, en gruppe der for nylig under landet terror bekæmpelses lov blev bandlyst i Stor Britannien. Han ønsker, at Sharia lov skal styre Stor Britannien, og arbejder på at gøre drømme til virkelighed.

Mens islamiske radikale i USA almindeligvis offentligt foretrækker at tale i mere moderate toner, skjulende deres sande agenda, så har Choudary ingen sådanne restriktioner.

Han har prist flukaprerne den 11/9, og har kaldt på henrettelsen af Pave Benedict. Han vakte også for nyligt røre, da en video fremkom af ham konverterende en 10 årig britisk dreng til Islam.

Choudary fortalte CBN News, at hans gruppe er en "ikke-voldelig politisk og ideologisk bevægelse", der residerer i Stor Britannien under "en aftale om sikkerhed".

Alligevel priser han åbent voldelig jihad.

"Koranen er fuld af, du ved, jihad er bortset fra tawid - tro - den mest omtalte pligt i Koranen", siger han. "Intet andet er nævnt mere end emnet at slås".

Adskillige tidligere medlemmer af Choudary´s gruppe er blevet anholdt på terrorisme anklager.

"En meget signifikant del af tidligere al-Muhajiroun folk har været involveret i terrorist planer mod landet", siger den London baserede terrorisme ekspert Peter Neumann. "Et antal folk er faktisk taget til Afghanistan, tilsluttet sig Taliban og er døde i kampen for Taliban".

Choudary nægter at fordømme terror handlinger inklusive 11/9 og London bombningerne den 7 juli 2005, der dræbte 52 mennesker.

CBN News spurgte Choudary om hans tanker om bombningerne af London´s transport system den 7/7, og hvor vidt han fordømte dem.

"For dem der udførte dem, var det legitimeret", svarede han. Hvis man ser på viljen hos bomberne Mohammed Siddique Khan og Shehzad Tanweer den 7/7, ville de være retfærdiggjorte. Og der er mange vers i Koranen, og mange erklæringer erklæringer der siger, at dette er det islamiske argument. Og det er et vanskeligt islamisk argument at modbevise. Og der er mange lærde, der ligeledes støtter dette argument".

Choudary siger, at hans gruppe blot følger islamiske kerne lærer, og at Islam er meget mere end en religion.

"Denne særlige tro er mere end blot en religion", erklærede han. "Den er ikke kun en spirituel tro. Den er faktisk er ideologi, som man tror på, og kæmper for, og er villig til at dø for, fordi man tror på den: Den er hele dit liv".

Choudary synes at nyde at blive kaldt Stor Britannien´s "mest hadede mand" og lovede at fortsætte sine stævner, kaldende på omstyrtelse af det britiske system.

Kilde: