Muslimsk bus chauffør låser passagerer inde, mens han standser for at bede

En muslimsk bus chauffør knælte i midtergangen for at bede i fem minutter, efterladende undrende og ængstelige passagerer i deres sæder

Henrik Gøtke,

10/02/2010

En muslimsk bus chauffør knælte i midtergangen for at bede i fem minutter, efterladende undrende og ængstelige passagerer i deres sæder.

Chaufføren trak uden varsel ind, lagde en jakke ud som en improviseret bedemåtte, før han tog sine sko af, vendte sig mod Mekka og begyndte at messe på arabisk.

Passagererne sagde, at de kiggede i forbløffet stilhed, frygtende at chaufføren kunne forberede et terror angreb på bussen.

Ingen var under den fem minutter lange bøn i stand til at komme af eller på bussen. Gayle Griffiths, 33 år, klagede til Transport for London over hændelsen i bus rute 24 ved Gospel Oak, nord London.
Kvinden fra Camden i nord vest London, der få minutter tidligere steg på bussen på vej hjem fra arbejde, sagde: "Alle kiggede sig omkring i en blanding af chock og forbløffelse".

"Da han var færdig, rejste han sig bare, og kørte igen - alt sammen uden forklaring eller undskyldning. Det var virkeligt bizart, komisk og bekymrende".

Vi er nok forsinkede, som det er i London. Vi lever i et multikulturelt samfund, men der findes tid og sted til bøn, og midt i en tur med en bus fuld af passagerer, er ikke sted eller tid til det".

NHS administratoren tilføjede: "Det slog mig endda, at det kunne være en slags terrorist angreb med bussen sprængt i luften, da jeg har hørt, at selvmordsbombere beder før angreb".

Gigi Davis, 38 år, en chauffør på samme rute, hævdede, at han var bekendt om andre muslimske chauffører, der tidligere havde standset bussen for at bede.

"Jeg bryder mig ikke om det, og jeg accepterer det ikke, men de gør det", siger han. "De standser bussen, og tvinger folk til at vente, mens de beder"

"Det er ikke rimeligt overfor offentligheden - hvorfor skal de vente? Hvis disse muslimske chauffører ønsker at bede, så må de gøre det i deres fritid".

Ricardo Dinis, 27 år, der også kører bus rute 24, sagde: "Det er forkert, da det skaber forsinkelser. Jeg mener, at disse chauffører skal have tid til deres religion, men når det kommer til arbejde, burde han have ventet".

Kilder tæt på London General sagde, at selskabet havde konsulteret en lokal moske, og var blevet fortalt, at Islam tillader chauffører at være fleksible omkring deres bede tider.

Omtalte chauffør, der er ny i selskabet, siges at komme fra Somalia. London General nægtede at oplyse hans navn.

Transport for London har undskyldt overfor alle passagerer for forsinkelsen i deres tur, og chaufføren har fået en reprimande.

En talsmand siger: "En rute 24 var forsinket som følge af chaufførens beslutning om at standse bussen og bede".

"Bus selskabet - London General - har talt med chaufføren, da dette ikke er noget, der bør ske".

Muslimske chauffører er blevet erindret om, at de bør bede i deres pauser mellem turene for at undgå forsinkelser, siger Transport for London.

Kilde: