Mohamoud: Grundloven før Koranen

Jeg indrømmer gerne, hvis nogen efterhånden skulle være i tvivl, at jeg er en af dem, der lider af et tunnelagtigt sortsyn når det gælder fremtiden...

Ikke angivet Ikke angivet,

29/06/2010

Jeg indrømmer gerne, hvis nogen efterhånden skulle være i tvivl, at jeg er en af dem, der lider af et tunnelagtigt sortsyn når det gælder fremtiden med (politisk) islam. Der er dog lyspunkter. Et af de helt store kommer fra Somalia og hedder Ahmed Mohamoud. Han er netop tiltrådt som næstformand i Trykkefrihedsselskabet på hvis hjemmeside jeg faldt over denne kommentar.

[...]

"Jeg bliver tit spurgte om, hvorfor jeg har valgt at engagere mig i Trykkefrihedsselskabet (TFS). Især min muslimske baggrund undrer nogen. Jeg har også nogle gange spurgt mig selv, hvorfor? Jeg! Der bad fem gange om dagen. Jeg! Der sad forrest i moskeen, når imamen kaldte til bøn (azaan). Et enkelt svar  har jeg ikke, men mit møde med Danmark har helt sikkert ændret mig som menneske.

I  dag er retten til at ytre sig frit helt central for mig, og da jeg læste formålet med TFS ”om at træde i brechen for det frie ord hvor som helst, dette er truet, og uanset, hvem der truer det, idet foreningen støtter sig til grundlovens §77.” var jeg ikke i tvivl."


[...]

Gå til Sappho's hjemmeside og læs det hele.