Modekonge undgår milliardbeskatning

Manden bag IC Companys nåede i sidste øjeblik at overdrage virksomheden til datteren og undgår derfor den nye lov om særbeskatning for familieejede...

Ikke angivet Ikke angivet,

05/12/2011

Manden bag IC Companys nåede i sidste øjeblik at overdrage virksomheden til datteren og undgår derfor den nye lov om særbeskatning for familieejede virksomheder.


Manden bag modekoncernen IC Companys, Niels Martinsen, priser sig lykkelig over at have overdraget sin virksomhed til datteren Emilie kort forinden den nye regering kom til og skatteminister Thor Möger vil særbeskatte generationsskiftet i familieejede virksomheder. Det skriver dagbladet Børsen.


Det er Friheden Invest, der ejer 42,4 procent af IC Companys, der blev overdraget til 27-årige Emilie Martinsen, der er professionel springrytter og bosat i udlandet.


"Jeg blev rystet, da jeg hørte, hvad regeringen har gang i. Det er jo helt utroligt. De ved slet ikke, hvad de gør," siger Niels Martinsen til dagbladet Børsen.


Han har ikke regnet på, hvad den ekstra beskatning ville have kostet Friheden Invest, der har en egenkapital på 1,2 mia. kroner. Men han mener, at det ville have været ødelæggende for virksomheden og er glad for, at de fik overdraget virksomheden i tide.


"For mange familier vil det blive rigtig slemt og meget belastende, hvis et salg af det, familien har arbejdet med i generationer, lige pludselig må hastes igennem. Den slags gennemføres velgennemtænkt, planlagt og kontrolleret," siger han til dagbladet Børsen.