Misforstået gæstfrihed under klimatopmøde

LEDER: Hele det omrejsende venstreorienterede balladecirkus vil i næste måned komme til København fra nær og fjern i anledning af FN's klimatopmøde

Ole Birk Olesen,

16/11/2009

LEDER: Hele det omrejsende venstreorienterede balladecirkus vil i næste måned komme til København fra nær og fjern i anledning af FN's klimatopmøde. Klimaet er den seneste undskyldning i det segment for at føle sig frelst, protestere og smadre. Tidligere var det "globaliseringen", som de samme mennesker havde det skidt med, men i dag frygter man altså et varmere klima.

Flokken består af tre typer: De naive, de beregnende og de voldelige.

De naive vil bare så gerne sige deres mening, men ender altid med at blive overraskede over, hvem de gør det i selskab med. De beregnende ved udmærket, hvad det hele vil udvikle sig til, og selvom de ikke selv begår decideret vold undervejs, så følger de med, og de synes ikke, at det gør nogen skade, at andre går til yderligheder, så der kan komme mere opmærksomhed om deres sag. Og de voldelige vil bare smadre, ødelægge og slås mod politiet.

Når disse mennesker af alle tre slags kommer til København, så stiller kommunen skoler og gymnastiksale til rådighed for dem, så de alle kan sove lunt, efter at de i fællesskab har vandaliseret større eller mindre dele af byen. Det er de voldelige, som har gjort det, men i ly af de andre.

Alle partier i Københavns Borgerrepræsentation er enige om, at kommunen skal hjælpe med at tilbyde logi til de tilrejsende hærværksfolk og voldsmænd, deres venner og deres nyttige idioter: "Hvis vi ikke gør det, så tager de selv ved at besætte huse. Og så splitter de endnu mere ad," siger Venstres nummer to i København, Lars Dueholm.

Det lyder måske snusfornuftigt, men også en anelse kortsigtet. Trusler fra forbrydere om, at de vil tage sig til rette selv, hvis andre ikke afleverer, skal ikke besvares med eftergivenhed, men med modstand. Kun sådan sikrer man, at der ikke næste gang kommer dobbelt så mange for at drage gavn af danskernes gæstfrihed.

Kilde: