Minkgigant siger ja til overenskomst - håber på monopol

Med armen vredet om på ryggen og pistolen sat for panden har Franz Strunze fra minkpelseriet Danfur netop skrevet under på en overenskomst fra 3F

Byggemand Bob,

22/12/2012

Med armen vredet om på ryggen og pistolen sat for panden har Franz Strunze fra minkpelseriet Danfur netop skrevet under på en overenskomst fra 3F. 

Hvis ikke han have gjort det, havde hans virksomhed været lukket på grund af sympatikonflikt hos hans eneste kunde, Kopenhagen Fur.

Strunzes eneste håb er nu, at han kan få de nødvendige prisstigninger igennem hos hans kunder, så de kan dække den meromkostning overenskomsten vil medføre, for den gør det blandt andet for dyrt at arbejde i weekenderne og dermed at udnytte hans produktionsapparat så effektivt som før. 

Det vil kræve flere ansatte, højere omkostninger og medføre ringere konkurrenceevne.

Strunzes virksomhed går dermed en usikker fremtid i Danmark i møde, fordi han reelt er blevet frarøvet muligheden for at købe den billigeste ydelse til at løse virksomhedens opgaver - den frie konkurrence er sat ud af kraft.  Han tror dog på, at alle i branchen vil blive underlagt disse dyrere forhold, og at han derved stadig har en chance i konkurrencen - fordi konkurrencen bliver underlagt et monopol. Det lyder tosset, men sådan er virkeligheden for virksomheden.

Spørgsmålet er så hvor længe denne type virksomhed vil være at finde i Danmark... 

http://www.fagbladet3f.dk/nyheder/fagligt/402c63f12dd2457887084c3c2e2a62ab-20121221-min

Kilde: