Ministerrokade - hvad så, lille Danmark?

LEDER: Flere af "klassens artige piger"

Ole Birk Olesen,

23/02/2010

LEDER: Flere af "klassens artige piger". Det må være overskriften på den regeringsrokade, som statsminister Lars Løkke Rasmussen tirsdag gennemførte. Benedikte Kiær, Tina Nedergaard og Gitte Lillelund Bech passer alle på betegnelsen. De laver samvittighedsfuldt deres lektier og har lært at skrive med en pæn håndskrift - men det bliver ikke dem, der tilfører regeringen en mere tydelig profil, ej heller en smule tiltrængt fandenivoldskhed.

Søren Pind er også blevet minister og har i hvert fald evnerne for at vise netop profil og fandenivoldskhed. Men Lars Løkke Rasmussen turde alligevel ikke at gøre ham til minister for et område, der betyder noget for danskernes dagligdag. Pind har i stedet fået lov til at rejse rundt i Afrika og dele penge ud.

Så hvad kommer regeringsrokaden til at betyde for danskerne? Formentlig ikke noget som helst. Der er kommet nye ansigter at kigge på i tv, men vi har ingen grund til at tro, at de vil løse opgaverne nævneværdigt anderledes end deres forgængere.

Den virkelige prøve for Lars Løkke Rasmussens "fornyelsesprojekt" er derfor det nye arbejdsgrundlag for regeringen, som vil blive offentliggjort i løbet af onsdagen. Det er her, det skal vise sig, om regeringen magter at imødegå de udfordringer, som dansk økonomi står over for, eller om den hellere vil lurepasse, fordi den frem til et folketingsvalg ikke tør fremlægge politik, der gør ondt på nogen.

Vælger regeringen det sidste, så kan man kun frygte for folketingsvalget. Så vil de to blokke i dansk politik stå over for hinanden og i kampen om vælgergrupperne presse hinanden til at love, at de ikke vil gøre noget som helst af betydning. Og disse løfter vil binde dem efter valget, for ingen partier vil jo i dag genopføre tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussens efterlønsfadæse fra 1998.

Hvad så, lille Danmark?

Kilde: