Minister: Ligestilling i indvandrerfamilier er vigtigere end kvoter af kvinder i bestyrelserne

Det er vigtigere at sikre ligestilling i indvandrerfamilier end det er at sikre kvoter af kvinder i danske virksomheders bestyrelser, mener ligesti...

Slettet Bruger,

11/10/2009

Det er vigtigere at sikre ligestilling i indvandrerfamilier end det er at sikre kvoter af kvinder i danske virksomheders bestyrelser, mener ligestillingsministeren. Kvinderådet er uenig.

Kvoter af kvinder i bestyrelser, ved kommunalvalg og i forskning er mærkesagen for landets kvindeorganisationer, men sådan burde det ikke være, mener Venstres ligestillingsminister Inger Støjberg. Det er nemlig langt vigtigere at hjælpe indvandrerkvinder, skriver Jyllands-Posten.

"Der er indvandrerkvinder, der er underlagt social kontrol, er tvunget til at gå med tørklæde, bliver presset til at skaffe mødomscertifikater og i det hele taget ikke har de rettigheder, som alle kvinder i Danmark burde have," siger Inger Støjberg til Jyllands-Posten, og fortsætter:

"Der findes mænd i indvandrerkredse, som ikke har et dansk menneskesyn, hvor kvinder og mænd, drenge og piger er lige meget værd. Jeg vil gerne hjælpe de kvinder, der er underlagt disse gammeldags menneskesyn. Vi må gøre de mest formørkede mænd i indvandrerkredse begribeligt, at det er Danmark, de bor i."

Formanden for Kvinderådet, Randi Iversen, er lodret uenig med ligestillingsministeren.

"Kvinderådet anser ikke indvandrerkvindernes forhold for det væsentligste ligestillingsproblem. Det er alt for snævert et synspunkt at indtage. Det er en del af ligestillingsproblemet, men vi synes, at det er vigtigere, at kvinder er underrepræsenterede ved kommunalvalg, i bestyrelser, i direktioner og inden for forskning," siger Kvinderådets formand til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: