Mie Holstein giver Bertel Haarder (effektivt) svar på tiltale

Der er god grund til at læse Mia Amalie Holsteins kommentar i Berlingske Tidende, hvor hun tager til genmæle overfor Bertel Haarder

180grader Admin,

21/04/2019

Der er god grund til at læse Mia Amalie Holsteins kommentar i Berlingske Tidende, hvor hun tager til genmæle overfor Bertel Haarder. Haarder har for nyligt tilskrevet en moralsk krise i Danmark en "del af borgerligheden, der er repræsenteret ved CEPOS og partiet Liberal Alliance" og angiveligt tænker denne del af borgerligheden kun på "penge og profitmaksimering".

Mie Holstein skriver bl.a.:

Jeg kender ingen liberale, der er synderligt optaget af penge og profit. Men jeg kender mange, der er svært optaget af frihed. Eksempelvis de typer af frihed, som imamloven, burkaforbuddet, forbuddet mod kunstige jomfruhinder og skærpede strafzoner udfordrer. Har politikerne tabt tilliden til, at danskerne er kompetente til at tage beslutninger om eget liv?

og

ganske løjerligt tegner Haarder et billede af, at vi liberale ønsker markedsøkonomien langt ind i ægteskabet. Det er forestillingen om, at vi anmoder om en overførsel på MobilePay, hver gang vi tager opvasken eller svinger støvsugeren. Men det er naturligvis både en stråmand og en gevaldig misforståelse af liberalismens essens.