Michael Moore forveksler grådighed med kapitalisme

Den gode Michael Moore har udgivet en ny film med titlen "Capitalism - A Love Story" eller noget i den stil

_slettet_bruger_833 Ikke angivet,

20/11/2009


Den gode Michael Moore har udgivet en ny film med titlen "Capitalism - A Love Story" eller noget i den stil. Jeg har endnu ikke set filmen, men jeg læste en af hans kommentarer i dagens Urban:

"I kapitalismen er der ikke noget der hedder 'nok'. Det er nærmest et fy-ord".

Michael Moore forveksler med denne udtalelse tydeligt "grådighed" med "kapitalisme".

Kapitalismen og det frie marked giver folk mulighed for at handle frit. En handel gennemføres, hvis den er til begge parters fordel. Dvs. begge parter har mere "værdi" ud af at handle, end at lade være. Verden er altså blevet rigere på "værdi" efter handlen er gennemført, selvom kun den ene part er blevet rigere på "penge".

Grådighed, tvang, afpresning etc. derimod er når handler gennemføres uden frit valg, f.eks. i monopol-tilstande, eller hvis sælger snyder køber, eller køber snyder sælger. Dette er svindel, og er ikke automatisk accepteret i kapitalismen.

En lille detalje som Michael Moore måske bør tænke over: Grådighed forsvinder ikke i et socialistisk samfund. Den får bare et andet ansigt.

Jeg skal helt sikkert se denne nye film, men tror nu nok jeg bliver skuffet... Hans udtalelser tyder på, at han er ved at blive gammel, bitter og forudindtaget :-)

Kilde: