Mette Frederiksen spiddet i DR-satire

Her på 180grader er det fleste af os enige om, at Danmarks Radio har politisk slagside og generelt er for venstredrejet

Ikke angivet Ikke angivet,

08/05/2010

Her på 180grader er det fleste af os enige om, at Danmarks Radio har politisk slagside og generelt er for venstredrejet. Sommetider indeholder DRs programmer dog også guldkorn. I går hørte jeg f.eks. denne vittighed i et satireprogram fra DR, som jeg lo højt af. Da jeg synes, at også de læsere, der ikke har hørt programmet, skal have chancen for at få sig et billigt grin, har jeg lyst til at fortælle vittigheden videre. Jeg er dog ikke helt sikker på, at det bare er en vits - faktisk kan jeg sagtens forestille mig, at den nedenfor referede ordveksling har fundet sted i virkeligheden

Det var Mette Frederiksen, der stod for skud. Noget af det første, der gjorde hende kendt i medierne, var, da hun som nyvalgt folketingsmedlem var ude med et forslag om at gøre købesex strafbart. Hun mente, at hun som sit partis kulturordfører, burde udtale sig om "mænds kultur", sådan lidt bredere forstået. Senest har hun bekendt markeret sig med et lidt dobbeltmoralsk forhold til at sende børn i privatskoler. Da hendes egen datter kom i skolealderen, gav hun pludselig udtryk for et helt andet synspunkt, end før spørgsmålet blev aktuelt for hende selv.

På et møde i en socialdemokratisk vælgerforening skulle Mette Frederiksen have forklaret sit ændrede standpunkt med, at hun havde fået et mere nuanceret syn på privatskoler, efter at hendes eget barn var kommet i skolealderen. Det kunne de andre socialdemokrater godt forstå, og en af de andre forklarede, at det var ligesom med ham selv: Da han havde fået parcelhus, havde han på samme måde fået et mere nuanceret syn på sort arbejde. Det fik et tredje socialdemokrat til at sige, at han på det seneste havde ændret syn på prostitution og ikke længere kunne støtte et forbud mod købesex. Han blev straks spurgt, om han tilsvarende havde fået et mere nuanceret syn på prostitution. "Nej", svarede manden og fortsatte: "jeg er bare blevet liderlig".Kilde: