Merete Riisager trækker sig som kandidat til formandsposten i Liberal Alliance

Det er ikke længe siden, at tidligere undervisningsminister og folketingsmedlem for Liberal Alliance Merete Riisager annoncerede sit kandidatur til...

Claes Kirkeby Theilgaard,

03/12/2019

Det er ikke længe siden, at tidligere undervisningsminister og folketingsmedlem for Liberal Alliance Merete Riisager annoncerede sit kandidatur til formandsposten i partiet. Men nu har Riisager ombestemt sig, og hun stiller alligevel ikke op til formand for Liberal Alliance, når der er landsmøde til april i Aarhus.

Det meddeler partiet i pressemeddelelse.

Trækker sig af hensyn til sit arbejde

"Når jeg har valgt alligevel ikke at opstille som landsformand til foråret, skyldes det, at jeg har måttet sande, at det arbejde, jeg står og skal i gang med, ikke harmonerer med en større partipolitisk post. Alex er en fremragende politiker og Liberal Alliance er stadig et politisk projekt, der er vigtigt for Danmark. Jeg ønsker alle liberale ildsjæle alt godt, og takker for samarbejdet og gode stunder", siger Merete Riisager i pressemeddelelsen.

Der er dog ingen forlydender om, hvilket arbejde Riisager skal i gang med.

Fusionerer partileder- og landsformandsposten

I pressemeddelelsen skriver Liberal Alliance desuden, at partiet anvender anledningen til at fusionere partileder- og landsformandsposten. Det betyder, at landsformanden både er partiets politiske samt organisatoriske leder fremover. Hidtil har det politiske og organisatoriske ansvar ellers været fordelt på to poster.

Det betyder, at Alex Vanopslagh, der er nuværende partileder og indtil videre eneste kandidat til posten som landsformand, fremover vil have ansvaret både politisk og organisatorisk.

"Vi har brugt anledningen til at lave en ændring i organisationen, som faktisk har været oppe og vende flere gange, så vi samler partileder- og landsformandsposten i en. Det giver rigtig god mening for os at organisere os på den måde, og jeg har hele tiden tænkt, at en fusion af de to poster over tid ville blive nødvendig. Strukturen har været forvirrende på flere planer, og nu hvor folk alligevel kalder mig for formand for Liberal Alliance, kan jeg lige så godt tage titlen på mig", udtaler han sig om ændringen.

Kilde: