Mens vi venter på hundeforbuddet: Kom hid, kom hid, kære ulv ...

LEDER: Neeej, hvor spændende! Den første ulv er måske vendt tilbage til Danmark, meddeler pressen, og Skov- og Naturstyrelsen byder den velkommen:...

Ole Birk Olesen,

15/02/2010

LEDER: Neeej, hvor spændende! Den første ulv er måske vendt tilbage til Danmark, meddeler pressen, og Skov- og Naturstyrelsen byder den velkommen: "Vi opfatter ulven som en berigelse af den danske natur. Det er et dyr, som har været her gennem tusinder af år, og nogle få stykker vil ikke gøre nogen skade på nogen måde," siger vildtkonsulent Svend Hansen.

Nej, selvfølgelig ikke. Hunde kan være så farlige, at de skal forbydes - det ved vi fra den offentlige debat - men ulve? Nej, de er jo så naturlige og uspolerede af mennesker ...

Vi gætter nu alligevel på, at også nogle få stykker vil gøre skade på vores måde at leve på. Hvor mange, der bor nær ulve, vil f.eks. lade deres børn løbe omkring i naturen alene, eller lægge babyen til at sove middagslur i barnevognen i haven? Bekræftede historier fra Indien fortæller om et stort antal børn, der skades eller dræbes af ulve, og der er vel ingen grund til at antage, at europæiske ulve opfører sig bedre end indiske.

Men hvem vover i dag at stille spørgsmålstegn ved den oprindelige naturs lyksaligheder? Den kan vi virkelig ikke få nok af, og så må danskerne jo bare tilpasse sig, holde små drenge og piger indendøre o.s.v. Kan børnene ikke bare spille lidt mere computer i stedet? Naturen kommer først, mennesket derefter, lyder parolen. Mon ikke også ulve på en eller anden måde er gode for klimaet?

Kilde: